Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Υπογειοποίησης των οδών Π. Κωνσταντίνου και Φωκών

|||

|||

         Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Η τελετή των εγκαινίων του έργου της Υπογειοποίησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022, στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Φιλαδέλφειας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός ο οποίος τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

 

     Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

 

 

         Διαβάστε κι αυτό: Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: “3.000 παιδιά περιμένουν χειρουργείο”

 

        Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, αρχικά αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά του έργου, τα οφέλη και την αισθητική του, ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίησή του. Ένα έργο το οποίο πέραν των άλλων θα επιτρέψει στο Κέντρο Μνήμης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΑΕΚ, το μεγάλο όνειρο των απανταχού Ενωσιτών, να λειτουργήσει με ασφάλεια. Ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε: «Τα οφέλη της πόλης μας από αυτό το έργο είναι πολλαπλά και αυτό τον χώρο, την πλατεία που δημιουργήθηκε, τους πεζοδρόμους κλπ, οφείλουμε και εμείς ως δημοτική αρχή, αλλά και όλοι οι πολίτες, να τους διαφυλάξουμε και να τους διατηρήσουμε όπως τους παραλαμβάνουμε, ώστε να τους χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας για πολλά χρόνια. Η συνεργασία μας φυσικά με την διοίκηση της Περιφέρειας, δεν εξαντλείται σε αυτό το έργο. Η υπογειοποίηση και το 3ο Λύκειο είναι απλά η αρχή. Ακολουθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου πολυχώρου – ΚΑΠΗ στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, η μετατροπή του π. στρατιωτικού εργοστασίου της Νέας Χαλκηδόνας σε έναν ξεχωριστό χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει ανάγκη η πόλη, η ολοκλήρωση του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, η ενεργειακή αναβάθμιση σε πρώτη φάση τεσσάρων σχολικών μονάδων της πόλης, και αρκετά ακόμη που με την στήριξη όλων σας προσδοκούμε να υλοποιήσουμε, τόσο εντός του 2022 και το πρώτο 9μηνο του 2023, αλλά και την πενταετία που έπεται».

 

        Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε:

 

      «Είμαστε ευτυχείς, γιατί πλέον μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, αλλά και των πολιτών όμορων Δήμων, καθώς και των χρηστών του οδικού δικτύου, που χρησιμοποιούν αυτόν τον υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες ένα έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 17,7 εκ. ευρώ. Η υπογειοποίηση θα αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων σε μια αρκετά επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει και την ομαλή λειτουργία του ιστορικού γηπέδου «Αγία Σοφία» – ένα ακόμα έργο που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο θα δώσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ τη χαρά να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην ιστορική της έδρα. Είναι δε αυτονόητο, ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα εξασφαλιστεί η ευχερέστερη πρόσβαση στο γήπεδο, θα δημιουργηθούν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες τροφοδοσίας του γηπέδου, χωρίς να προξενείται επιβάρυνση στη ροή της κυκλοφορίας. Μπροστά μας έχουμε μια σύγχρονη υποδομή, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες οδηγών και πεζών, ενισχύοντας την ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό προς την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου. Το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου που εγκαινιάζουμε σήμερα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της προσπάθειας που κάνουμε τα τρία τελευταία χρόνια για να υπηρετήσουμε τον βασικό μας στόχο: να αλλάξουμε την Αττική. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτά τα έργα και θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν».

 

         Διαβάστε κι αυτό: Πάνω από 305.000 οι εντολές για διακοπές ρεύματος το 2022 (video)

 

      Το έργο κόστισε συνολικά 17,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και παραδίδεται άμεσα προς χρήση. Γεγονός που αποτελεί μια στιγμή – ορόσημο στην διαδρομή της λειτουργίας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση του.

 

       Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο π. Υπουργός και Βουλευτής του Βορ. Τομέα Αθηνών Γ. Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής του Βορ. Τομέα Αθηνών Δ. Καιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορ. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Α. Αδαμοπούλου,  οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Σ. Αλυμάρα, Σ. Μελάς,  Γ. Αγγελόπουλος,  Ε. Μπαρμπαγιάννη, Ε. Κοσμίδη, Μ. Βιδάλη, Γ. Βλάχου, Μ. Αγγελοπούλου, Θ. Κατσιγιάννης, Χ. Αλεξανδράτος, Σ. Ευσταθόπουλος, ο Πρ. της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Αττικής Ν. Παπαγεωργίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ν. Παπαδάκης, Γ. Σμέρος, Π. Αλεβίζος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός, ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ν.Φ. – Ν.Χ. Μ. Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τ. Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σ. Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Λέκκας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κ. Μπίγαλης, η Εντεταλμένη Δημ. Σύμβουλος Σ. Αλεφραγκή, ο Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Χ. Κοπελούσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Λ. Γεωργαμλής, Η. Τάφας, Α. Παπακώστα, Σ. Κοσκολέτος, οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Π. Γρετζελιάς και Χ. Τομπούλογου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Αναγνώστου, Π. Λαζαρίδης, Α. Γούλας, Σ. Γραμμένος, Γ. Ουσταμπασίδης, Κ. Τομπούλογλου, Τ. Αθανασόπουλος, Κοινοτικοί Σύμβουλοι τόσο της Νέας Φιλαδέλφειας όσο και της Νέας Χαλκηδόνας, στελέχη της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Κρύβεται το Περιφερειακό Συμβούλιο!

 

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Δ. Μελισσανίδη. Μαζί του βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ε. Ασλανίδης, ο A΄ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Κοσμάς, όπως και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών. Την ανάδοχο εταιρεία εκπροσώπησε ο Α. Εξάρχου. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης καθώς και εκατοντάδες συμπολίτες μας.