Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Αυλαία στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με συναυλία αφιέρωμα στον Μ.Ελευθερίου - EKFRASI.net

Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Αυλαία στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με συναυλία αφιέρωμα στον Μ.Ελευθερίου

|||||
|||||

        Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, στον Μάνο Ελευθερίου, με αφορμή τα 4 χρόνια από τον θάνατο του, έπεσε η αυλαία των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

 

      Η συναυλία – αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο από κόσμο θεατράκι του Π.Π.Ι.Ε.Δ. και στην σκηνή βρέθηκαν  οι τραγουδιστές Θάνος Ολύμπιος και Βασίλης Πάτσιος.

 

     Ο Θ. Ολύμπιος από το 2017 έως το 2019 κυκλοφόρησε τα τελευταία καινούρια τραγούδια του σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και σε συνθέσεις των Μίμη Πλέσσα, Χρύσανθου Μουζακίτη αλλά και δικές του.

 

    Ο καταξιωμένος τραγουδιστής Β. Πάτσιος έχει στο ενεργητικό του πάνω από τριακόσια τραγούδια σε περίπου 25 άλμπουμ, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις πάνω από μισό εκατομμύριο δίσκους, έχοντας τραγουδήσει πρώτες εκτελέσεις μεγάλων δημιουργών μεταξύ των οποίων και του Μάνου Ελευθερίου.

 

     Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, δήλωσε σχετικά: “Έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια με περιοριστικά μέτρα, προσπαθήσαμε το φετινό καλοκαίρι με το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας, συνεργαζόμενοι με φορείς, συλλόγους αλλά και εκλεκτούς συμπολίτες μας, να παρουσιάσουμε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, υψηλής αισθητικής, χαράς, διασκέδασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους. 25 ξεχωριστές βραδιές με θέατρο, θερινό κινηματογράφο, δημόσιες αναγνώσεις και συναυλίες προσπαθήσαμε να καταστήσουμε την όμορφη πόλη μας, την πόλη που μεγαλώσαμε, που ερωτευτήκαμε, που κυνηγήσαμε τα όνειρά μας, την πόλη που αγαπάμε, πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής. Για 3η συνεχόμενη χρονιά επιθυμία μας ήταν να αναδείξουμε τους χώρους πολιτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, να αλλάξουμε την διάθεσή μας, να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού και την καλλιτεχνική δημιουργία. Στο ίδιο πλαίσιο πρόκειται να κινηθούμε και τον Σεπτέμβριο! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλες και όλους!”.

 

   Την συναυλία πέραν του Δημάρχου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης Ηλίας Τάφας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, η Σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Αγγελική Σουρτζή, στελέχη του Δήμου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Επικαιρότητα

Π. Μανούρης: Κάποιοι στην αντιπολίτευση θέλουν να κάνουν τους “φιλεργατικούς” με τις δικές μας “πλάτες”

Συνέντευξη στον 94FM στην εκομπή Δημοτικές Διαπλοκές έδωσε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης για τη χθεσινή διακοπή του δημοτικού συμβουλίου στη συζήτηση για την

Έκτακτο συμβούλιο για τα τέλη ταφής ζητά το «Φυσάει Κόντρα»

Για τις εξελίξεις στο “Φυσάει Κόντρα”

Προχωράει η κόντρα στη δημοτική παράταξη “Φυσάει Κόντρα”, με την ανακοίνωση του τμήματος του “Φυσάει Κόντρα” που διέγραψε τη δημοτική σύμβουλο Λίνα Πέτοβιτς και ζητά