Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Από το πρώτο λεπτό η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων

Από το πρώτο λεπτό θα υπολογίζεται η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ορίζει ο νέος τρόπος υπολογισμού του ωραρίου και των υπερωριών που μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου.

Στην ανακοίνωση αυτή προβαίνει το γραφείο τύπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

Το Μάιο του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο των ΗΠΑ ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας την 8ωρη απασχόληση και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ακολουθώντας το πνεύμα των εργασιακών διεκδικήσεων και σεβόμενος το δικαίωμα  για την πιο δίκαιη αμοιβή του ανθρώπινου δυναμικού και προς διευκόλυνση των υπηρεσιών, με απόφασή του, αλλάζει τα δεδομένα στον υπολογισμό της υπερωριακής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου 2024, ο υπολογισμός της
υπερωριακής απασχόλησης θα ξεκινά από το πρώτο λεπτό μετά τη συμπλήρωση του ημερήσιου νόμιμου ωραρίου των υπαλλήλων.

Διευκρινίζεται ότι ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού αφορά αποκλειστικά την περίπτωση που η υπερωριακή απασχόληση αποζημιώνεται χρηματικώς, ενώ για τον υπολογισμό της άδειας αναπλήρωσης από υπερωρίες εξακολουθεί και ισχύει ότι ο υπάλληλος πρέπει να έχει εργαστεί τουλάχιστον μία (1) ώρα ανά ημέρα πέραν του νόμιμου ωραρίου του, όπως προβλέπεται στην παρ.10 του άρθρου 26 του Ν.4325/15.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης αναφέρει: «Ως νέα δημοτική Αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει πως θα επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες δυνατότητες, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στην εργασιακή νομοθεσία και τα δικαιώματα των
εργαζομένων. Με αυτό το σκεπτικό, λάβαμε την απόφαση, επαναφέροντας στην ουσία την κατεκτημένη με αγώνες 8ωρη απασχόληση και επιβραβεύοντας με ουσιαστικό τρόπο την υπερωριακή απασχόληση όλων όσοι προσφέρουν με την εργασία τους στο Δήμο μας. Το προσωπικό του Δήμου αποτελεί τον βασικό πυλώνα στην επίτευξη του έργου κάθε δημοτικής Αρχής. Το λιγότερο που οφείλουμε να πράξουμε, είναι να το αντιμετωπίζουμε με τον δέοντα σεβασμό. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή, αυτό θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε».