Δήμος Ηρακλείου: Μέτρα για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος καύσωνα - EKFRASI.net

Δήμος Ηρακλείου: Μέτρα για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κύματος καύσωνα

Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Από την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα είναι εκτάκτως αυτή την εβδομάδα ανοικτό το Κτήμα Φιξ και θα παραμείνει ανοικτό κανονικά στο πρόγραμμά του Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00 – 21.00 με απόφαση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, προκειμένου οι κάτοικοι της πόλης να έχουν στην διάθεσή του τη δροσιά του πάρκου περισσότερες ημέρες κατά τη διάρκεια του προβλεπόμενου, επερχόμενου κύματος καύσωνα. Παράλληλα, το Α ΚΑΠΗ του Δήμου (Πολυτεχνείου και Ελπίδος) θα είναι ανοικτό από την Τετάρτη 12 έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου από νωρίς το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα ως κλιματιζόμενος χώρος για τους δημότες που δεν έχουν ίδια μέσα στο σπίτι τους. Ανάλογα με την εξέλιξη της θερμοκρασίας θα καθοριστεί η επέκταση της λειτουργίας.

Ειδικά στο Κτήμα Φιξ θα υπάρχει όλο αυτό το διάστημα υδροφόρα εντός του πάρκου για την πυροπροστασία και το επιπλέον πότισμα των δέντρων.

Βεβαίως, ο Δήμος έχει φροντίσει και για τα αδέσποτα της πόλης με τις ποτίστρες που σταθερά έχει τοποθετήσει σε πλατείες και πάρκα του Ηρακλείου.

Επικαιρότητα

Αγία Παρασκευή: Είμαστε σε επιφυλακή

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου και δίνει οδηγίες προς τους πολίτες Σε αυξημένη επιφυλακή

Μεγάλη δυσφορία για τη μεταφορά της λαϊκής στο Ηράκλειο

Ν. Ιωνία: Στη Ν. Γιαννά η λαϊκή της Νεάπολης

Εργασίες στην πλατεία Υγείας μεταφέρουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα τη λαϊκή της Βουλγαροκτόνου στη Ν. Γιαννά Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ενημερώνει τους δημότες ότι, λόγω αναγκαίων