Δήμος Χαλανδρίου: Προσβολή στον εθνικό εορτασμό η στάση της κ. Αγαπητού

Στιγματίζει η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου την επιλογή της εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης να μην παραστεί στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης και να μην καταθέσει η ίδια κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου. “Το γεγονός συνιστά ευθεία προσβολή στον επίσημο εθνικό εορτασμό, όπως έχει καθιερωθεί στο Χαλάνδρι επί δεκαετίες. Το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που στέκει στο Χαλάνδρι τουλάχιστον 20 χρόνια, τιμούσε ΠΑΝΤΑ με κατάθεση στεφάνου η ΕΚΑΣΤΟΤΕ δημοτική αρχή στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ουδείς διανοήθηκε ποτέ να τον αμαυρώσει, όπως έπραξε ανερυθρίαστα η κ. Αγαπητού”, τονίζει στην ανακοίνωση του το γραφείο τύπου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή την επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την κ. Κρίστη Αγαπητού να μην παραστεί, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, στην κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμος Χαλανδρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της κ. Αγαπητού απουσίασε επιδεικτικά από το δεύτερο μέρος του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, την κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης. Το γεγονός συνιστά ευθεία προσβολή στον επίσημο εθνικό εορτασμό, όπως έχει καθιερωθεί στο Χαλάνδρι επί δεκαετίες.

Το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που στέκει στο Χαλάνδρι τουλάχιστον 20 χρόνια, τιμούσε ΠΑΝΤΑ με κατάθεση στεφάνου η ΕΚΑΣΤΟΤΕ δημοτική αρχή στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ουδείς διανοήθηκε ποτέ να τον αμαυρώσει, όπως έπραξε ανερυθρίαστα η κ. Αγαπητού.

Η απαξίωση της Εθνικής Αντίστασης, που έχει αναγνωρισθεί και εορτάζεται με νόμο από το 1982, οι συνεχείς επιθέσεις στον δήμαρχο Χαλανδρίου για την οφειλόμενη απόδοση τιμών σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην τριπλή ξενική κατοχή, δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι «η μάχη της μνήμης ενάντια στην λήθη είναι αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Δυστυχώς για τη νέα ηγετική ομάδα της δημοτικής της παράταξης, οι φωτογραφίες και τα βίντεο των εορτασμών κατά την διάρκεια των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση είναι διαθέσιμα.

Και οι δύο δήμαρχοι της παράταξης τους, κκ Γ. Ζαφειρόπουλος και Γ. Κουράσης, ως όφειλαν άλλωστε, παρευρίσκονταν ανελλιπώς σε όλες τις καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, ενώ κατά τη διάρκεια των παρελάσεων πάντοτε ακούγονταν αντάρτικες μελωδίες.

Η ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξής τους, μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Κουράση, σε εμφυλιοπολεμική συνθηματολογία, γεννά μόνο θλίψη.

Δυστυχώς για αυτούς, αποδείχθηκε περίτρανα, ότι οι πολίτες του Χαλανδρίου δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τις κραυγές του εθνικού διχασμού.

Υ.Γ.: Στις φωτογραφίες οι κκ Ζαφειρόπουλος, Κουράσης κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης.