Δ. Χαλανδρίου: Στήριξη των Κούρδων πολιτικών προσφύγων

Παράδοση τροφίμων και δώρων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και την “Αλληλεγγύη για Όλους” – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Κοντά τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Λαυρίου βρέθηκε για μια ακόμη φορά, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Χαλανδρίου.

Αντιπροσωπείες του Δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, και της «Αλληλεγγύη για Όλους», παρέδωσαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, γλυκίσματα, παιχνίδια, βιβλία και οικιακές συσκευές.

«Αυτές τις μέρες τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη “ζωή σου είναι ό,τι έδωσες”, αποκτούν πραγματικό νόημα. Η ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη και ελπίδα είναι που μας έφεραν και σήμερα στον καταυλισμό των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, που παραμένουν αξιοπρεπείς και περήφανοι, αδιαφορία του ελληνικού κράτους», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες του αντιμετωπίζοντας, εκτός από τις διώξεις του τουρκικού καθεστώτος και την προσφυγιά, και την παντελή Χαλανδρίου που με τις προσφορές τους έκαναν εφικτή αυτή τη δράση αλληλεγγύης.

Εκτός από τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, στον καταυλισμό του Λαυρίου βρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, ο κ. Κώστας Τσίγκος, δ/νων σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης ΦΛΥΑ Α.Ε., ο δικηγόρος Πολύδωρος Τακόπουλος από τη νομική υπηρεσία του Δήμου, μέλη της παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» και ενεργοί πολίτες. Την «Αλληλεγγύη για Όλους» εκπροσώπησε ο κ. Παρασκευάς Ποθητός.

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό του Λαυρίου ζουν υπό δύσκολες συνθήκες 150 πολιτικοί πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.