Δήμος Μπροστά+: Παιδική γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Από το γραφείο τύπου της “Δήμος Μπροστά+” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ανοίγουμε την μαγική, μυστική πύλη των παραμυθιών για τους μικρούς δημότες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, με μια γιορτή ειδικά αφιερωμένη σε αυτούς!

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 12.00 σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτή “παραμυθένια”. Θα σας ταξιδέψουμε – με διαβατήριο την φαντασία – εκεί που όλα είναι πιθανά, όμορφα και ιδανικά!

Την εκδήλωση οργανώνει η δημοτική παράταξη «δήμος Μπροστά+» και συντονίζει η δημότης – συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Φραντζέσκα  Αλεξοπούλου Πετράκη, που θα σας παρουσιάσει το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο παραμύθι της “Φίλοι; Φως Φανάρι” (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)  και θα σας θυμίσει έτσι ότι…

                                                         …στα παραμύθια,

                                                          αλλά και στην αλήθεια,

                                                          η φιλία δεν γνωρίζει εμπόδια!

Για το παραμύθι και την σημασία του στη ζωή των παιδιών μας θα μιλήσουν οι:

Αλεξίου Σταυρούλα – Εκπαιδευτικός (Προϊσταμένη 145ο Νηπιαγωγείου Αθηνών)

–  Φασουλά Κατερίνα – Εκπαιδευτικός (1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης)

–  Κωτσιοπούλου Κατερίνα – Εκπαιδευτικός (Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση)

Η Ελένη Μανδαμαδιώτου, μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, θα διαβάσει το μήνυμα για τον εορτασμό της 2ας Απριλίου “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με” από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου που φέτος έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Σε όλα τα παιδιά θα μοιραστεί η αφίσα που παγκόσμια κυκλοφόρησε, τιμώντας μοναδικά την Ελλάδα.

Στη συνέχεια οι μικροί μας φίλοι Αριστείδης Συρράκης (3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης), Ανδρέας Στρατουδάκης (4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης) και Ανδρέας Χατζηπαύλου (1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης), θα μας πουν ποιο είναι το αγαπημένο τους παιδικό βιβλίο και θα προσπαθήσουν να καταφέρουν και τα υπόλοιπα παιδιά να αναφερθούν στο δικό τους ξεχωριστό βιβλίο, που τα ταξίδεψε σε χώρους του ονείρου!

Η παιδική γιορτή θα κλείσει με διαδραστικό παιγνίδι που θα παίξει με τα παιδιά η Ιωάννα Τσακίρη (θεατροπαιδαγωγός – εμψυχώτρια, δημιουργός του Happiness Cast) και με μικρές εκπλήξεις που τα περιμένουν!

Και με μια μεγάλη υπόσχεση προς τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) ότι αυτή θα είναι η πρώτη μας ουσιαστική και δημιουργική συνάντηση σε ένα χώρο μοναδικό, την δημοτική βιβλιοθήκη μας, που φιλοδοξούμε να την κάνουμε δεύτερο σπίτι μας.

Να συναντιόμαστε εδώ, να σχεδιάζουμε και να ονειρευόμαστε. Γιατί, ένα παιδί που έχει μάθει να αγαπά το βιβλίο, θα έχει μια όμορφη ζωή. Γιατί θα έχει ένα σπίτι – ένα φίλο παντοτινό και δεν θα νιώθει ποτέ μόνο του!

Σας περιμένουμε όλους!