Δήμος Μπροστά+: Ηλιακό Χωριό… ώρα μηδέν

Από το γραφείο τύπου της Παράταξης «Δήμος Μπροστά+» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η επαφή με την κοινωνία δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζουμε να ακούμε τους δημότες, να καταγράφουμε τις ανάγκες και να προτείνουμε λύσεις. Αυτό το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, βρεθήκαμε στην πλατεία του Ηλιακού Χωριού στην Λυκόβρυση, όπου και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με δημότες τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του πολύπαθου οικισμού. Ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, ο γραμματέας της παράταξης «δήμος Μπροστά+», Γιώργος Στιβαχτής και το τακτικό μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ, Μαρία Τραγάδη, συνομίλησαν με πολίτες και διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά, την τραγική αντιμετώπισή τους από την δημοτική Αρχή.

Ακούσαμε προσεκτικά τα προβλήματα που προκύπτουν από το ζήτημα της «ομηρίας» των κατοίκων αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ενεργειακού κτηρίου G και το μεγάλο έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης, με τις όποιες αλλαγές αναμένεται να φέρει στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ, από την πλευράς μας, υπενθυμίσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για την αναβάθμιση του Ηλιακού Χωριού, καθώς και το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα στον οικισμό. Ενδεικτικά, αναφερθήκαμε στις προτάσεις μας για θέσπιση θεματικού αντιδημάρχου Ηλιακού Χωριο, πραγματοποίηση συνεδριάσεων δημοτικού Συμβουλίου με θέματα αποκλειστικά για τον οικισμό και, βεβαίως, την αύξηση του προϋπολογισμού για πραγματοποίηση έργων στο Ηλιακό Χωριό.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης ανέφερε:

«Το Ηλιακό Χωριό δημιουργήθηκε πριν από δεκαετίες, με σκοπό να γίνει οικισμός – πρότυπο για τα επόμενα χρόνια. Αντ’ αυτού, παρακολουθούμε τους κατοίκους να επωμίζονται βάρη που δεν τους αναλογούν, να είναι ουσιαστικά «όμηροι» στρεβλών καταστάσεων και να ζουν μια ιδιαιτέρως υποβαθμισμένη καθημερινότητα. Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής βούλησης να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα. Και αυτά, δεν λύνονται με επικοινωνιακά κόλπα και πανηγυρικές ανακοινώσεις.

Είμαστε παρόντες στις γειτονιές. Ακούμε τα προβλήματα των κατοίκων. Δεσμευόμαστε να προτείνουμε ουσιαστικές και μελετημένες λύσεις και να τους κάνουμε τους δημότες κοινωνούς στην προσπάθεια για πραγματική και ξεκάθαρη ποιοτική αναβάθμιση του οικισμού, όπως ακριβώς αξίζει στους κατοίκους του που ταλαιπωρούνται εδώ και δεκαετίες».