Δημιουργική απασχόληση με πολλούς αποκλεισμούς, επισημαίνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας

|||

|||

       Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας διαμαρτύρεται για τα νέα δικαιολογητικά που μπήκαν από τον Δήμο ως όρος συμμετοχής των μαθητών στις δράσεις της καλοκαιρινής απασχόλησης για τους μαθητές και τα οποία αποκλείουν πολλά παιδιά από αυτό, όπως υποστηρίζεται.

 

      Συγκεκριμένα, στα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν προστέθηκε η βεβαίωση αποδοχών και των δυο γονέων, κάτι που αποτελεί – εκτός των άλλων – προσωπικό δεδομένο αφού εκεί καταχωρούνται τα έσοδα της οικογένειας. Εκτός αυτού, ο Δήμος δεν διευκρινίζει τι γίνεται με τους αυτοαπασχολούμενους και τι δικαιολογητικό θα πρέπει να προσκομίσουν ως βεβαίωση αποδοχών. Τέλος, λόγω αυτού του όρου, της βεβαίωσης αποδοχών και από τους δυο γονείς, αποκλείονται από δικαιούχοι του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης μια σειρά από μαθητές, των οποίων οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως τρίτεκνες,πολύτεκνες ή οικογένειες με έναν εργαζόμενο γονέα. “Το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης πρέπει να αφορά όλα τα παιδιά κι όχι μόνο μια συγκεκριμένη ομάδα”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

      Η Ένωση επισημαίνει κι άλλα προβλήματα του προγράμματος (αριθμός μαθητών ανά τάξη, έλλειψη πρόβλεψης για θαλάσσια μπάνια, μη πρόβλεψη για παιδιά που τελείωσαν το προνήπιο κλπ.) και ζητά:

 

– Άρση της υποχρέωσης προσκόμισης βεβαίωσης αποδοχών και για τους δυο γονείς

– Να μη μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα

– Να επεκταθεί το ωράριο του προγράμματος και μετά τις 4.00′ μ.μ.

– Να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών

– Να ενταχθούν στο πρόγραμμα τα θαλάσσια μπάνια

– Να δίνονται δωρεάν τα υλικά για τα self test

– Να ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα παιδιά που αποφοίτησαν από το προνήπιο.