Ν. Ιωνία: Άλλαξαν θέση σε οικίσκο ανακύκλωσης χωρίς διαβούλευση

Ερώτηση της Παράταξης Μανούρη για την αυθαίρετη και χωρίς καμιά διαβούλευση αλλαγή θέσης οικίσκου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από την διοίκηση Θωμαΐδου.Η Παράταξη ζητά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Δημιουργία – Αλληλεγγύη” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Νέα Ιωνία 22 Μαρτίου 2023

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 

κ. Κων/νο Κουλούρη 

Κοιν. 

Δήμαρχο κα Δέσποινα Θωμαΐδου 

κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους 

Θέμα : Αλλαγή θέσης Οικίσκου Διακριτής Συλλογής Ανακυκλωσίμων Υλικών (θέμα για το επόμενο Δ.Σ)

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τοποθετήσατε στην πλατεία Μεσσηνίας και Δωδεκανήσου στην Αλσούπολη  οικίσκο διακριτής συλλογής ανακυκλωσίμων υλικών. 

Για το σοβαρό αυτό θέμα της χωροθέτησης και εγκατάστασης  δεν έγινε προηγούμενη διαβούλευση ούτε με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ούτε και με τους κατοίκους της περιοχής. 

Για μία ακόμη φορά η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή λειτούργησε αλαζονικά αδιαφορώντας για την γνώμη των πολιτών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατεία.  

Προφανώς και στηρίζουμε κινήσεις σοβαρές της Περιφέρειας σε θέματα ανακύκλωσης με όλες τις επιφυλάξεις μας για την επιτέλους εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανακύκλωσης στην πηγή αλλά και σε μια σοβαρή προσέγγιση του προγράμματος <πληρώνω όσο πετάω>.  

Το πρόβλημα είναι οι ανοργάνωτες και επιφανειακές κινήσεις της Δημοτικής Αρχής καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς  καμιά  καμπάνια  ενημέρωσης των συμπολιτών μας.  

Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε αναλυτικά στην μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από την Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή.  

Το σημείο που τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος  οικίσκος δεν είναι  το  σωστό διότι καταλαμβάνει την μεγαλύτερη  επιφάνεια του ελεύθερου χώρου της πλατείας  και συνεπώς περιορίζει την πρόσβαση σε αυτόν από τους πολίτες και όσους επιθυμούν να την χρησιμοποιήσουν . 

Προέχει η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών που τόσο έχουν υποφέρει και από τις συνέπειες της πανδημίας και η εξασφάλιση περισσότερων ελεύθερων χώρων για την κάλυψη των αναγκών τους . 

Ζητούμε να αποφασισθεί με ψηφοφορία η άμεση εφαρμογή της επομένης παραγράφου.

Nα γίνει άμεσα διαβούλευση με τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους κατοίκους της περιοχής και να αποφασιστεί , με την σύμφωνη γνώμη και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η μετακίνηση του εν λόγω οικίσκου σε άλλο σημείο που θα κριθεί ότι είναι το κατάλληλο.   

Για την παράταξη «Δημιουργία  Αλληλεγγύη» 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία. 

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου