Δίκη για τον Βασίλη Μάγγο: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη»

|||

|||

..
..
..

Την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου ζητάει η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη καθώς στις 21 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η δίκη για τον ξυλοδαρμό και την κακοποίηση του Βασίλη Μάγγου από την αστυνομία.

Η Κ.Ε.Δ.Δ.Α. αναφέρει: 

Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον Βασίλη Μάγγο, οδηγώντας τον στον θάνατο.

 

Την Παρασκευή 21/10/22 στο Βόλο θα διεξαχθεί δίκη για τον ξυλοδαρμό και την κακοποίηση του Βασίλη Μάγγου από την αστυνομία στις 14/6/2020, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από ένα μήνα μετά.

Μετά από μεγάλο αγώνα της οικογένειας και του κινήματος αλληλεγγύης η υπόθεση φτάνει στο δικαστήριο, αφού υπήρχε επιχείρηση αποσιώπησης και συγκάλυψης των ευθυνών της αστυνομίας. Η διαδικασία της κλήσης των μαρτύρων προέκυψε μόνο μετά τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του στις 16 Ιουνίου 2021 στον εισαγγελέα κατά δύο κατονομασμένων και κατ’ αγνώστων αστυνομικών για κακουργήματα.

Τα γεγονότα καταδεικνύουν την αστυνομική δολοφονική βία αλλά και την απόπειρα συγκάλυψης της.

Στις 14/6/2020 πραγματοποιήθηκε στο Βόλο μαζική διαδήλωση εναντίον της καύσης σκουπιδιών από το εργοστάσιο της Lafarge-ΑΓΕΤ, η οποία κτυπήθηκε άγρια με μαζική καταστολή που επεκτάθηκε από τα ανατολικά έως τα δυτικά της πόλης και έγιναν πολλές προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτώνΤραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες, σε διάφορα σημεία της πόλης. Θύμα της αστυνομικής βίας υπήρξε και ο Βασίλης Μάγγος, τον οποίο αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια μπροστά στα δικαστήρια Βόλου και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας όπου βασανίστηκε από τους πραιτοριανούς του υπουργείου «προστασίας» του πολίτη και μετά περαστικοί τον περισυνέλεξαν έξω από το τμήμα σε οικτρή κατάσταση, χωρίς να μπορεί να σταθεί καν όρθιος, μισοπεθαμένο όπως περιγράφουν.

Ο Βασίλης Μάγγος έφυγε από τη ζωή ένα μήνα  μετά στις 13/7/2020, με τρόπο που δύσκολα δεν μπορεί να συσχετιστεί με αυτά που υπέστη ένα μήνα πριν.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να σταματήσει η ασυλία και ατιμωρισία της αστυνομικής βίας.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά με τις αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές οι εκπρόσωποι του «νόμου και της τάξης» που παραβίασαν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του Βασίλη Μάγγου, με συνέπεια τον θάνατό του.


Δείτε ακόμα: ΑΤ Ομονοίας: Η ιατροδικαστική έκθεση και τα βίντεο «καίνε» τους αστυνομικούς