Διαμαρτύρονται για την ακύρωση της γιορτής αποφοίτησης

Κείμενο διαμαρτυρίας από γονείς μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής δημοσιεύεται, με επίδικο τη μη πραγματοποίηση γιορτής αποφοίτησης για την έκτη τάξη.

..

Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

..

Φέτος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, δεν θα γίνει γιορτή αποφοίτησης, με τους μαθητές να ζητούν το αυτονόητο.

Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε πριν μερικές ημέρες πως φέτος το «Σχολείο» μας αποφάσισε ότι δεν θα κάνει γιορτή αποφοίτησης, γιορτή που για δεκαετίες τώρα, είναι αφιερωμένη στη ΣΤ΄, στα «εκτάκια» που αποχαιρετούν το πρώτο τους εκπαιδευτικό «σπίτι», καθώς: δεν «υπάρχει» χρόνος!!!

..

Μια απόφαση ΝΤΡΟΠΗ για τα παιδιά μας, με μια διεύθυνση που συνέχεια επαναλαμβάνει «αποφασίσαμε», δίχως να μας εξηγεί το πώς και το γιατί, κατέληξε σ’ αυτή τη «λύση»!!! Δίχως ίχνος σεβασμού στα παιδιά μας και τηρώντας μια στάση «frozen», αποφεύγουν επιδεικτικά τα παιδιά μας… τα οποία ζητούν το αυτονόητο. Μια γιορτή… Ναι, αυτό ζητάνε.

..

Μετά από 6 χρόνια στο «Σχολείο» τους, θ’ ανοίξουν τα πανιά τους γι’ άλλα όμορφα ταξίδια… με τους «δασκάλους» να είναι απόντες, λόγω μιας «ΑΠΟΦΑΣΗΣ», την ίδια ώρα που άλλα σχολεία της πόλης μας, θα κάνουν κανονικά γιορτή!

..

Όσο και αν προσπάθησε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αλλά και εμείς ως γονείς, απευθυνόμενοι στους δασκάλους των παιδιών μας, να τους μεταπείσουμε με επιχειρήματα και προτάσεις ουσίας τη «Διεύθυνση» και το «Σύλλογο Διδασκόντων»… μέχρι στιγμής η απόφαση είναι η ίδια, με μια μικρή παραλλαγή: γιορτή θα κάνουμε ανά δυο χρόνια!!!

..

Πλέον όλοι καταλαβαίνουμε πως η σχέση μαθητή και δασκάλου έχει μπει σε άλλο επίπεδο στο δικό μας σχολείο, χαιρόμαστε που υπάρχουν κάποια σχολεία που τιμούν το ρόλο τους ως εκπαιδευτική κοινότητα και δάσκαλοι που αγκαλιάζουν τους μαθητές τους, τα «δικά μας παιδιά», όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν… και λυπούμαστε που αυτά τα παιδιά εισπράττουν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ από το «ΣΧΟΛΕΙΟ» τους.

..

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και επιθυμούμε, να υπάρξει κάποιος «ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ» που θα πάρει τα παιδιά μας από το χέρι και που με τη βοήθεια όλων μας, έτσι τουλάχιστον συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων, να ετοιμάσουμε για γιορτή για τα παιδιά μας. Ας αναλογιστεί ο καθένας πόσο πόνο, πίκρα και απογοήτευση έχει σκορπίσει απλόχερα η «Διεύθυνση» και ο «Σύλλογος Διδασκόντων» του σχολείου σε αυτά τα παιδιά, τι μηνύματα τους έχουν περάσει και αν είναι υπερήφανοι γι’ αυτό, ΜΠΡΑΒΟ τους. Ας μπουν όμως, έστω για ένα λεπτό στη θέση τους και ας ξανακοιτάξουν το «ΠΤΥΧΙΟ» τους τι γράφει…

..

Εξάλλου, οι γιορτές είναι μέρος της παιδαγωγικής διαδικασίας, καθώς ομαδοποιούν τα παιδιά, τα βοηθάνε να εκφράζονται και να συνεργάζονται. Το σχολείο δεν είναι κυνήγι γνώσεων, ούτε στείρα μάθηση, που δε φτάνει ο χρόνος για να κατακτηθεί. Λυπούμαστε που ίσως στεναχωρήσουμε κάποιους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι μας δίδαξαν οι δικοί μας δάσκαλοι. Να μιλάμε ελεύθερα, να εκφράζουμε την άποψή μας και να μη δεχόμαστε τα θέλω των άλλων, με κατεβασμένο το κεφάλι…