Διαμαρτυρία για τα Τέμπη στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το μεγάλο δυστύχημα των Τεμπών προχώρησαν οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαμε σε σειρά σχολείων της πόλης.

Η κινητοποίηση περιλαμβάνει διήμερη αποχή που έγινε την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. 

Όπως αναφέρουν στο κείμενο τους οι μαθητές “…μας θλίβουν βαθύτερα και μας προσβάλλουν οι φτωχικές εγκαταστάσεις της θεωρητικά ευρωπαϊκής και σύγχρονης χώρας μας. Από τα φανάρια, μέχρι το σύστημα αυτόματης προστασίας συρμών, μέχρι το σύστημα επικοινωνίας των μηχανοδηγών. Η πολιτεία μας θα πρέπει να αναλάβει ευθύνες και κατά τη γνώμη μας η παραίτηση δεν είναι απόδοση ευθύνης. Απαιτούμε εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων που να λειτουργούν. 

Όπως έχει αναφερθεί μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών. Η αμέλεια μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα. Τα “πάμε και όπου βγει” μπορεί να αποδειχθούν μοιραία. Δηλώνουμε εξοργισμένοι και φοβισμένοι που μετά από την κλειστή κοινωνία του σχολείου θα πρέπει να βγούμε σε μία κοινωνία σαν αυτή, που δεν την ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών της αλλά το συμφέρον και μόνο.

Μέσα σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Φίλοι μας, αδέρφια μας, γονείς μας, παιδιά μας. Οι ψυχές των νέων παιδιών χάθηκαν άδικα.

Ευχόμαστε τα καλύτερα τους τραυματίες του ατυχήματος και δίνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να μη βρεθεί κανένας ποτέ ξανά σε ανάλογη θέση. Ευχόμαστε η οργή των θεατών να εκφραστεί. Ευχόμαστε να ζούμε σε μία κοινωνία που κύριο μέλημά της είναι η φροντίδα των πολιτών της. Ευχόμαστε να αλλάξουν τα πράγματα και η ευχή μας να γίνει πραγματικότητα.