Νέο περιστατικό με διακομιδή – θρίλερ 13χρονου

Νέο περιστατικό, παρόμοιο με αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες με το άτυχο 6χρονο αγόρι από τα Γρεβενά και τη μοιραία κατάληξη που είχε γι αυτό, είχαμε στην Κέρκυρα αυτή τη φορά, καθώς μεταβλήθηκε σε “Οδύσσεια” η μεταφορά 13χρονου στην Αθήνα, με το ΕΚΑΒ – στο οποίο απευθύνθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας – να απαντάει ότι “δεν γίνονται πτήσεις μετά τις 5 το απόγευμα”! Καταγγελία της παράταξης “Εκκίνηση”

Σε νοσοκομείο της Αθήνας χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Κέρκυρα 13χρονος μαθητής, ωστόσο, η διακομιδή του εξελίχθηκε σε Οδύσσεια.

Στις 15:00′ της Πέμπτης ζητήθηκε, για τη μεταφορά του παιδιού, η συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, χωρίς, όμως, αυτό, να είναι εφικτό, καθώς η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι, μετά τις 17:00 δεν πραγματοποιούνται πτήσεις.

Ο 13χρονος μεταφέρθηκε, εντέλει, στην Ηγουμενίτσα με πλωτό του λιμενικού. Εκεί, τον παρέλαβε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στα Γιάννενα, και, στη συνέχεια έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα.

Καταγγελία δημοτικής παράταξης «Εκκίνηση»

Το αδιανόητο περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη “Εκκίνηση”, του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στην παροχή υγείας. “Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κυβερνητικός βουλευτής είχε υποσχεθεί με δηλώσεις του στις 22/12/2022 ότι οι αεροδιακομιδές των ασθενών θα γίνονται απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια που θα μείνει κλειστό το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω εκτέλεσης εργασιών”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Ελευσίνα εδρεύουν δυο σύγχρονα ελικόπτερα, τα οποία μπορούν να πετάξουν τη νύχτα. Τα ελικόπτερα αποτελούν δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πιθανολογείται ότι αυτά δεν ήταν διαθέσιμα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο, το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ το οποίο εδρεύει στο Άκτιο δεν έχει τη δυνατότητα νυχτερινής πτήσης.

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες

Την Παρασκευή (13/01) παρουσιάστηκε η ανάγκη για μία ακόμα αεροδιακομιδή, ενός έφηβου κοριτσιού, με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από την Ελευσίνα. Από τις 2 το μεσημέρι που έγινε το αίτημα της μεταφοράς, το παιδί έφτασε σε νοσοκομείο της Αθήνας στις 9 το βράδυ, καθώς χρειάστηκε, το ελικόπτερο να σταματήσει στο Άκτιο για ανεφοδιασμό.