Δεν πέρασε στους εκπαιδευτικούς το όργιο μεθοδεύσεων και νοθείας που προσπάθησαν να επιβάλουν υπουργείο Παιδείας και Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας

|||

|||

          Κοινή ανακοίνωση – καταγγελία των Σ.Ε.Π.Ε. “Γ.Σεφέρης”,Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου και “Περικλής” για τους εκβιασμούς που υπέστησαν οι εκπαιδευτικοί για να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές ανάδειξης υπηρεσιακών συμβουλίων

 

         Όσα συνέβησαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας ξεπερνούν κάθε όριο νοθείας και αυταρχισμού. Ως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. είχαμε προειδοποιήσει για το «πανηγύρι» που θα γίνει με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών. Από τότε που προκηρύχθηκαν οι ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία είχαμε ανακοινώσει ότι προσπαθούν κυβέρνηση και υπουργείο  να τις εφαρμόσουν  με στόχο να χτυπήσουν την ίδια τη λειτουργία των σωματείων. 

 

         Και ενώ  η ώρα λήξης της διαδικασίας της «ψηφοφορίας» ήταν προκαθορισμένη, ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη της   η εφορευτική  επιτροπή της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με εντολή Διευθυντή εκπαίδευσης και υπουργείου Παιδείας δίνει 3ωρη παράταση με τη δικαιολογία ότι εδώ και 40 μέρες κάποιοι δεν πρόλαβαν να διορθώσουν τα μέηλ τους ή δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν!!!!     Δε μείναμε έκπληκτοι από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Πανικός  κατέλαβε τα επιτελεία και του Υπ. Παιδείας και των εργοδοτικών – κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ και ΔΙΚΤΥΟ για την τεράστια αποχή σε όλη τη χώρα. Αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν  την τεράστια αποτυχία κινητοποίησαν μηχανισμούς για να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό και έδωσαν παράταση στην ψηφοφορία σε πολλές Διευθύνσεις της χώρας.

 

       Το τεράστιο ποσοστό αποχής 76,89%(έως τις 17.00) τρομοκράτησε τους «εμπλεκόμενους» γι’ αυτό μεθόδευσαν την τρίωρη παράταση και στη Β΄Αθήνας, ενώ ένας ολόκληρος μηχανισμός εκβιασμών και πιέσεων μπήκε σε λειτουργία, μέχρι και αλλαγή ηλεκτρονικών διευθύνσεων έγιναν στο σύστημα τις τελευταίες ώρες (!!!)

 

       Δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, όπως και το 2020  τους γύρισαν την πλάτη και δε συναίνεσε στα σχέδιά τους για τις διαβλητές και ελεγχόμενες ψευδοεκλογές!

 

      Αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των τριών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Β΄ Αθήνας με εκπροσώπους των Δ.Σ.  κινητοποιήθηκε άμεσα και παραβρέθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας όπου καταθέσαμε έγγραφη ένσταση – καταγγελία για τις παράνομες ενέργειες της Εφορευτικής Επιτροπής. Επιπλέον,     καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά  την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, που κλήθηκαν για να αποτρέψουν την «παράνομη» παρουσία των εκπαιδευτικών – εκπροσώπων των σωματείων – εκεί.  Οι μεθοδεύσεις και οι διαδικασίες  αυτές δεν έχουν προηγούμενο και θυμίζουν άλλες εποχές που μόνο δημοκρατικές δε μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε.  

 

       Από την πλευρά των σωματείων μας δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2022 και τους ψευδο-αιρετούς  των εκλογών  -παρωδία.   Δεν αποτελούν αιρετούς του κλάδου αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο.

 

       Χαιρετίζουμε τις/τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη σε όλους αυτούς που σε κάθε κρίσιμη στιγμή «αδειάζουν» τον κλάδο, στηρίζουν με τη στάση τους την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Σε αυτούς που γύρισαν την πλάτη τους στις εκλογές που αποδείχτηκαν και στην πράξη παρωδία. Σε όσους με αξιοπρέπεια δεν υπέκυψαν σε πιέσεις και διεκδικούν με τη στάση τους εκλογές δια ζώσης (αυθεντικές) και δημοκρατικές που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο, τη μυστικότητα της ψήφου, και τις συλλογικές διαδικασίες. Όσους στάθηκαν όρθιοι μέσα από τα σωματεία μας, για να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τη ζωή και τη δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Ο αυταρχισμός, οι διαβλητές και νόθες διαδικασίες δε θα περάσουν!

Δε λυγίζουμε, δεν υποχωρούμε, στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!

Παίρνουμε τη ζωή στα δικά μας χέρια!!

ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης Νοεμβρίου      

 

Τα Δ.Σ. των ΣΕΠΕ «Αμαρουσίου», «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»