Δεν είναι το Κτηματολόγιο το κύριο πρόβλημα για το Κολυμβητήριο, λέει ο Γ. Σταθόπουλος

Παρέμβαση κάνει ο επικεφαλής της “ΝΙΚΗΣ των Πολιτών” Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, στην αντιπαράθεση για το θέμα του Κολυμβητήριου και τις στείρες, όπως τις χαρακτηρίζει, αντιπαραθέσεις μεταξύ νυν και πρώην Δημάρχου που μόνο σημείο τριβής έχουν το θέμα του Κτηματολογίου δηλώνοντας με νόημα ότι “το Κτηματολόγιο δεν είναι το κύριο πρόβλημα”, αλλά η έλλειψη μελετών, η έλλειψη χρημάτων κατασκευής και συντήρησης μετά την κατασκευή του. Ακόμα, ο Γ. Σταθόπουλος επισημαίνει ότι Μυλωνάκης και Ζορμπάς που τώρα τσακώνονται ψήφισαν μαζί τόσο την προβληματική μελέτη του έργου όσο και τη δημοπράτηση του, άρα έχουν και οι δυο ευθύνες για τη μη αποπεράτωση του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της “ΝΙΚΗΣ των Πολιτών” Αγίας Παρασκευής έχει ως εξής:

Κλείνει πέντε μήνες στη θέση του Δημάρχου ο κ. Μυλωνάκης και δυστυχώς δείχνει «κολλημένος» σε αντιπαραθέσεις.

Ανέλαβε την Δημαρχία για να λύνει προβλήματα και όχι, όπως ο προκάτοχος του, να κατηγορεί άλλους.

Οι τωρινές «κοκορομαχίες» μεταξύ τους, είναι για ένα τελείως τυπικό – γραφειοκρατικό ζήτημα του Κολυμβητηρίου που έχει σχέση με το Κτηματολόγιο.

Και οι δυο πρέπει να απαντήσουν, όμως, στα ουσιαστικά προβλήματα του ανοιχτού με 50αρα πισίνα έργου, που είναι η έλλειψη δυο μελετών (βιωσιμότητας και εφαρμογής), η έλλειψη χρημάτων τώρα αλλά και το κόστος λειτουργίας του μετά.

Αυτά είναι τα μείζονα θέματα της ολοκλήρωσης του δημοπρατημένου έργου.

Θυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη μελέτη για το Κολυμβητήριο (όπως και την δημοπράτηση) την ψήφισαν, μαζί, οι Ζορμπάς – Μυλωνάκης.

Από την πλευρά μας δεν θα αφήνουμε τίποτα να «πέσει κάτω» και επειδή στην θητεία μας δεν κατηγορήσαμε κανέναν, θα απαντάμε σε κάθε αιχμή.

Αφού λοιπόν κατηγορεί και εμάς, θυμίζουμε ότι όταν έγινε η λάθος κτηματογράφηση του Κολυμβητηρίου, μεταξύ 2007-10, οι κ. Μυλωνάκης, Κρητικίδης, Γάκη κ.α. ήταν στελέχη της τότε Δημοτικής αρχής. Δημιούργησαν το πρόβλημα τότε και σήμερα κατηγορούν άλλους.

Ας το διορθώσουν, λοιπόν, και ας προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις.

Αυτό πρέπει να κάνει μια σοβαρή Δημοτική αρχή, για όλα τα έργα που παρέλαβε, και να σταματήσει την παρελθοντολογία.