Δεν είναι ο δικός μας πόλεμος!

Μια διαδήλωση αντιπολεμική – αντινατοϊκή, από αυτές που χρειάζονται κότσια – πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρσοβία.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο, στην εμπλοκή της Πολωνίας, καταδικάζοντας την άμεση νατοϊκή ανάμειξη.

“N.A.T.O σημαίνει αεροπορικές επιδρομές, επιθέσεις, τρομοκρατία, κατοχή” ανέφεραν πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Αυτή η διαδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία επειδή συμβαίνει σε μια χώρα όπου η αντιρωσική υστερία όλων των μέσων ενημέρωσης, της κυβέρνησης και των περισσοτέρων κομμάτων έχει “χτυπήσει κόκκινο”.

NATO= Naloty (επιδρομές) Αtaki (Επιθέσεις) Terror (τρομοκρατία) Okupacja (κατοχή)

Όπως αναφέρεται στο άρθρο ( που αποτέλεσε τη βάση πληροφόρησης), ο Βόιτσεχ Ολσάνσκι, ένας από τους δυο ηγέτες του κόμματος “Συμπατριώτες” χαρακτηρίζεται ως  “μακροχρόνιος ακτιβιστής με φιλορωσικές απόψεις. Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης για υποκίνηση σε έγκλημα”. Άλλος ηγέτης κόμματος το οποίο χαρακτηρίζεται “φιλορωσικό”, ο Πισκόρσκι, δικάζεται για “κατασκοπεία” και το κόμμα του είναι εκτός νόμου.

Κάτι σαν αυτά που συνέβαιναν στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, με το κράτος να δικάζει τους κομμουνιστές Μπελογιάννη και Πλουμπίδη ως “πράκτορες των Ρώσων”.