Δεν είναι έτσι όπως την περιγράφει ο αναγνώστης σας η κατασκήνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας

|||||

|||||

..

..

..

 Την απάντησή της σε δημοσιεύματα αναγνώστη της Έκφρασης ( ΕΔΩ και ΕΔΩ) μας έστειλε η αρχηγός της κατασκήνωσης κ. Βιβή Κωτσιοπούλου. 

 

Η απάντηση δεν δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από επιθυμία της. 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 01/07/2022:

«Ξέρουν σε τι κατασκήνωση έστειλε τα παιδιά μας η κ. Θωμαΐδου;»

«Οι υπόλοιποι, Πατούλης, ο πολύς τομεάρχης πολιτισμού Χ. Ρώμας, κι οι υπόλοι ποι που τρέχουν να φωτογραφηθούν , ξέρουν σε τι κατασκήνωση έστειλε τα παιδιά μας η Δήμαρχος Δ. Θωμαΐδου;

Ορίστε, απαντήστε!»

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

(φωτο 1) 

 

Ίσως και στην πιο ωραία κατασκήνωση που θα μπορούσε να γίνει μετά από δύο δύσκολα καλοκαίρια δοκιμασίας όλων μας και αποκλεισμού των αγαπημένων μας μικρών φίλων από το πανέμορφο φυσικό της περιβάλλον, από τα αυθεντικά και παιδαγωγικά πρωτότυπα παιχνίδια της μέσα σε αυτό, από το εμπνευσμένο από τα ίδια τα παιδιά παιδαγωγικό πρόγραμμα , αφού αυτά μας καθοδηγούν διαχρονικά με μοναδικό τρόπο μέσα σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο, γεννώντας με έναν αστείρευτα δημιουργικό τρόπο ιδέες να παίξουμε και να ξαναπαίξουμε και να επικαιροποιήσουμε τα παιχνίδια που χρόνια πριν έπαιζαν οι μαμάδες και οι μπαμπάδες τους στο ίδιο μέρος. Μαμάδες και μπαμπάδες που σήμερα Σάββατο 2/7/2022 , ημέρα λήξης της Α περιόδου ,μας υποδέχτηκαν στην πόλη μας με το πιο πλατύ τους χαμόγελο , αναγνωρίζοντας την άοκνη προσπάθειά μας να προσφέρουμε στο μέγιστο ό, τι καλύτερο οφείλουμε στα παιδιά .

Και το χαρήκαμε κι εμείς πολύ!!!

Όχι μόνο γιατί αυτή η κατασκήνωση ξαναζωντάνεψε από παιδικές φωνές , κατασκηνωτικές κραυγές και ζωή, όχι μόνο για τα υπέροχα παιχνίδια που παίξαμε σε βουνό και θάλασσα , όσο γιατί καταφέραμε μετά από τόσο καιρό να λειτουργήσουμε πολύ σύντομα ως δυνατή ομάδα , με δυνατούς αρμούς συνοχής που δεν κατάφεραν να πλήξουν ούτε οι δυσοίωνες προβλέψεις, ούτε οι αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία ,ούτε οι αστοχίες κάποιων που έβαλαν πάνω από τον στόχο της ψυχαγωγίας των παιδιών τις προσωπικές τους ενορμήσεις για έριδες και φιλονικίες και αποχώρησαν.

Στο σημείο αυτό και για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να διευκρινίσουμε αναφορικά με τους τρεις ομαδάρχες που αναφέρεται ότι αποχώρησαν τα εξής :

Ο εις εξ αυτών αποχώρησε διότι ενεπλάκη με δική του υπαιτιότητα σε επεισόδιο χειροδικίας και ξυλοδαρμού ενήλικα εργαζομένου ,προκαλώντας την ακαριαία αντίδρασή μας ,καθώς οποιαδήποτε μορφή βίας ,όπως είναι αυτονόητο ,ειδικά σε χώρο φιλοξενίας παιδιών ,καταδικάζεται και απορρίπτεται αυτοστιγμεί. Ο εν λόγω ομαδάρχης αναγνωρίζοντας το λάθος του ,δήλωσε την ίδια ημέρα την παραίτησή του και αποχώρησε από την κατασκήνωση.

Οικειοθελώς και χωρίς ουδέποτε να του αιτηθεί ,παραιτήθηκε για προσωπικούς του λόγους την ίδια ημέρα ο πατέρας του ομαδάρχη, υπάλληλος στον χώρο της κουζίνας.

Οι άλλοι δύο ομαδάρχες επέλεξαν οικειοθελώς να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID 19, ομαδάρχισσας , πολύ στενής τους φίλης , ( « ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΠΑΡΕΑ… » όπως δήλωσαν ), η οποία άμεσα αποχώρησε από την κατασκήνωση συνοδεία των γονέων της , όπως ορίζει η εγκύκλιος για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων εν καιρώ πανδημίας.

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

(Αυτή τη στιγμή ο δήμος Νέας Ιωνίας ζήτα εναγωνίως 11 εργαζόμενους για να στελεχώσει τη λειτουργία της! Λείπουν: μάγειρας, βοηθός μάγειρα, (ευλόγως αναρωτιόμαστε πως και τι τρώνε τα παιδιά), 2 γυμναστές, 4 τραπεζοκόμοι – λαντζέρηδες, 2 εργάτες καθαριότητας και 1 υδραυλικός!

Όλα αυτά έρχονται μετά την παραίτηση μάγειρα και γυμναστή που είχαν προσληφθεί στις 16 και 17 Ιουνίου.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι έμειναν στο χώρο το πολύ τρεις ημέρες. )

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

 

φωτο 2 – 3

Ουδέποτε προσήλθαν στον χώρο της κατασκήνωσης οι παραιτηθέντες που προαναφέρονται, αφού δήλωσαν παραίτηση για προσωπικούς τους λόγους μέρες πριν την έναρξη της Α περιόδου, κάτι που ασφαλώς επιβεβαιώνεται για κάθε ενδιαφερόμενο συνδημότη μας και από το γραφείο προσωπικού του Δήμου μας.

Εμείς πάντως που στελεχώνουμε την κατασκήνωση από την έναρξή της , δεν τους αντικρίσαμε ποτέ !!!

Σε ένα τόσο απαιτητικό έργο ,όπως είναι η φιλοξενία παιδιών ,πρώτιστο μέλημα ημών των παιδαγωγών είναι η ασφάλεια και η δημιουργία ενός ήρεμου , θετικού κι ευχάριστου ψυχοπαιδαγωγικού κλίματος.

Σε ένα τέτοιο έργο βέβαια , κανένας δεν περισσεύει και χρειάζεται πάντα εξειδικευμένο κι έμπειρο εργατικό δυναμικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλύπτονται αυτές οι προκηρυχθείσες θέσεις . Μέσα στα ηλεκτρονικά μας αρχεία (από το 2008) υπάρχουν πάμπολλες παραιτήσεις ανθρώπων που είτε δεν προσήλθαν εξαρχής, είτε δεν προσαρμόστηκαν ,είτε δεν αφομοιώθηκαν με τρόπο γόνιμο και παραγωγικό στο περιβάλλον της κατασκήνωσης .

Εμείς που τόσα χρόνια δουλεύουμε εκεί κι έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας , θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι ελλιπείς – προς το παρόν – ποσοτικοί δείκτες και η όποια προσωρινή έλλειψη προσωπικού να μην επηρεάσει την ποιότητα των υπηρεσιών μας και της προσφοράς μας στα παιδιά της Ν. Ιωνίας.

Γνωρίζοντας καλά εκ των έσω την κατασκήνωση κι έχοντας ενισχύσει μέσα στο πέρας των χρόνων τους συναδελφικούς μας δεσμούς , δίνουμε καθημερινά ό,τι ποιοτικότερο διαθέτουμε για την στήριξη αυτού του θεσμού της πόλης μας, πλαισιωμένοι από την Δημοτική αρχή που όλες αυτές τις κατασκηνωτικές ημέρες της επαναλειτουργίας του , μας συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο.

 

Με εκτίμηση,

Σάββατο 02/07/2022

Η αρχηγός της κατασκήνωσης

ΒΙΒΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ