Δε γίνεται, αλλά τελικά γίνεται!

Απίθανη για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή Θωμαΐδου

Σε μια ιδιαίτερα μακρά διαδικασία το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα γονέων, μαθητών και δασκάλων του 6ου Δημοτικού και του 9ου Νηπιαγωγείου. Ήξεις αφήξεις από τη δημοτική αρχή, η οποία στο τέλος συμφώνησε με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Οι γονείς του 6ου Δημοτικού διεκδικούν την επισκευή του προαυλίου του σχολείου, ενώ για το 9ο Νηπιαγωγείο υπάρχει ανάγκη κατασκευής στεγάστρου έξω από τα κοντέινερς που στεγάζονται τα παιδιά. Μαζί με τα παιδιά τους αρκετοί γονείς και από τα δύο σχολεία βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσουν άμεσες ενέργειες.

«Χαλίκια, λακούβες και τραυματισμοί παιδιών»

«Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να είναι ασφαλή στα σχολεία τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 6ου Δημοτικού κάνοντας λόγο για ένα προαύλιο με «χαλίκια και λακούβες στο οποίο έχουν σημειωθεί πολλοί τραυματισμοί παιδιών από πτώσεις». Από τη μεριά του γονέας από το 9ο Νηπιαγωγείο σημείωσε πως πέρασαν τρεις μήνες από την πρώτη παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση, παρά τη δέσμευση της Δημάρχου για γραπτή απάντηση.

«Παγωμένος» ο διαγωνισμός του 2021!

Η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου επικαλέστηκε δικαστικό κώλυμα εξηγώντας πως ο διαγωνισμός του 2021 έχει σταματήσει λόγω ένστασης του ενός από τους δύο εργολάβους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε νέα εργολαβία αν δεν ολοκληρωθεί αυτή», υποστήριξε. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρξει ούτε διαδικασία «κατεπείγοντος» για το προαύλιο, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της πως αντίστοιχα προβλήματα με τα προαύλια υπάρχουν και σε άλλα σχολεία.

«Χρειάζεται ένα κλάσμα από τα 70.000 για τις φιέστες»

Από την αντιπολίτευση προτάθηκαν αρκετοί τρόποι για να λυθούν τα δύο ζητήματα. Αρχικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης τόνισε ότι «το αυτονόητο που ζητούν οι γονείς, ένα στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, κοστίζει μόνο ένα κλάσμα από τις 70.000 που ετοιμάζεται για φιέστες». «Η Δήμαρχος λέει ψέμματα», υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» Φώτης Τσομπάνογλου τονίζοντας πως υπάρχουν δεκάδες τρόποι να λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα. «Μπορεί να προκυρηχθεί νέα εργολαβία πάνω σε μία που τρέχει, να γίνει απευθείας ανάθεση αλλάζοντας το φυσικό αντικείμενο, να γίνει μέσω της σχολικής επιτροπής κλπ», εξήγησε.

Η Όλγα Κατημερτζή, δημοτική σύμβουλος της «Ενότητας», σημείωσε πως «το 94% των εργολαβιών του Δήμου είναι με απευθείας αναθέσεις», τονίζοντας ότι «μόνο για τα σχολεία δεν μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις».

«Μόνο ο πόλεμος της Ουκρανίας και ότι ο Ερμής είναι στον ήλιο δεν μας είπατε ότι φταίνε για τα σχολεία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουτσός, υποψήφιος Δήμαρχος με την «Εκτός Σχεδίου».

Από την πλευρά της ΛΑΣ, που εισηγήθηκε και την απόφαση, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι «βολεύει την κυβέρνηση να τσακώνονται οι εργολάβοι μεταξύ τους και να μη δίνονται χρήματα για τα σχολεία». Ο κ. Χαμαλίδης υπενθύμισε τα «τοξικά δέντρα» στο Παναιτώλιο με το κλείσιμο της παιδικής χαράς, τονίζοντας ότι τώρα που υπάρχει κίνδυνος σε σχολείο η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα.

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ (30/05) που κυκλοφορεί.