Δ.Α.Σ. ΑΔΕΔΥ: Άθλιες πρακτικές καλπονοθείας από την ΠΑΣΚΕ στο Υπουργείο Πολιτισμού, με πρωτεργάτη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

|||

|||

          Καταγγελία της Συνδικαλιστικής Παράταξης

 

         Από την ΔΑΣ – ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:

 

         Καταγγέλλουμε το όργιο νοθείας που συντελείται από την ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού. Στο συνέδριό της που ολοκληρώθηκε στις 12/10/2022 αφαιρέθηκε αυθαίρετα η μοναδική έδρα της ΔΑΣ (συνδυασμός που συμμετέχουν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), κι αυτό παρά το γεγονός ότι με μέτρο εκλογής 6,96 πήρε 8 ψήφους.

 

        Συγκεκριμένα στην κατανομή των εδρών με το «έτσι θέλω» και «γιατί κουμάντο στο ΥΠ.ΠΟ κάνουμε εμείς» όπως δήλωνε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έκοψε μεθοδικά και με «εκλογομαγειρέματα» από μια έδρα στη ΔΑΚΕ (δεν ενοχλήθηκε καθόλου!), στο ΑΡΜΕ και τη μοναδική έδρα της ΔΑΣ!!! Αφού φρόντισε 4 δικά της στελέχη να ψηφίσουν λευκό για «μειωθεί» το μέτρο εκλογής για το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, επανέλαβαν τα εκλογομαγειρέματα της νοθείας που εδώ και χρόνια κάνουν.

 

       Το εκλογικό μέτρο (6,96) που πρόκυψε από τη διαίρεση των εγκύρων ψηφοδελτίων (230) με τον αριθμό των μελών του Γενικού Συμβουλίου (33), το στρογγυλοποίησαν εσκεμμένα στο 6, παρά το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο κατανέμονταν 3 επιπλέον έδρες (230/6 = 36 ) αντί 33 που έχει το Γενικό Συμβούλιο και παρά την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να απαλείφεται το δεκαδικό μέρος. Αυτές φρόντισαν να τις κόψουν από τις 3 παρατάξεις που αναφέρθηκαν, με αποτέλεσμα η ΔΑΣ έχοντας πιάσει το εκλογικό μέτρο να μην έχει καμία έδρα στο νέο συμβούλιο.

 

       Χρόνια τώρα στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία η καλπονοθεία για την ΠΑΣΚΕ αποτελεί μόνιμη πρακτική. Είτε πρόκειται για αρχαιρεσίες σε πρωτοβάθμια σωματεία, είτε για το ίδιο το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, η συγκεκριμένη παράταξη-που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας-κλέβει έδρες και αντιπροσώπους από άλλες παρατάξεις, κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπερκαλύπτουν το μέτρο εκλογής.

 

       Πρόκειται για πρακτικές συνδικαλιστικής αλητείας, για αθλιότητες του κρατικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που θυμίζουν έργα και ημέρες της διαβόητης ΓΣΕΕ. Το θέμα ξεπερνάει τα συνδικαλιστικά όρια γιατί ο επί χρόνια επικεφαλής της παράταξης της ΠΑΣΚΕ στο Υπουργείο Πολιτισμού είναι ταυτόχρονα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και δεξί χέρι του Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος προφανώς γνωρίζει, και δια της σιωπής του επιδοκιμάζει τέτοιες πρακτικές, τις οποίες κατά τα άλλα χρεώνει στη ΝΔ.

 

      Δε θα δεχτούμε κανένα κουκούλωμα σε αυτή την υπόθεση. Απαιτούμε άμεσα την επιστροφή των κλεμμένων εδρών στις παρατάξεις που τις δικαιούνται. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα αποδεχθούμε τέτοιου είδους πρακτικές που μας θυμίζουν μαύρες εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος