Χαρταετός και αποκριάτικη εκδήλωση στον Ιωνικό Σύνδεσμο

Μάθημα χαρταετού, καθώς και αποκριάτικη εκδήλωση για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Ιωνικό Σύνδεσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ.Σ. που είναι η παρακάτω:

“…Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του χαρταετό, δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένοιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου, δεν εκατάλαβε την δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμά του ο αετός, δεν ένοιωσε τη χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με τη Φύση…”

Δημήτριος Λουκάτος

Ο χαρταετός, η χιλιόχρωμη χαρά μικρών και μεγάλων την Καθαρή Δευτέρα, δεν είναι απλώς ένα ακόμα παιχνίδι, που πετά  στον αέρα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το πέταγμά του στα ύψη και ο χορός του με τον άνεμο, ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, είναι η  αίσθηση της ελευθερίας της αισιοδοξίας της δύναμης και το μήνυμα της χαράς που δίνει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους !!

Οι κατασκευές ξεκίνησαν για εμάς από το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024,  όπου είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, παιδιά από το Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα – Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων, και η συνέχεια ακόμα πιο συναρπαστική το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, όπου με περίσσιο ενθουσιασμό παιδιά ηλικίας από 6 έως 100 ετών, υπό την καθοδήγηση των μοναδικών εδώ και χρόνια «μαστόρων», Τάκη Κωστιδάκη,  Βαγγέλη Τελλίδη και  Αντώνη Ιωσηφίδη, εργάστηκαν και κατασκεύασαν με μεράκι και φαντασία το δικό τους χαρταετό!

Τα μαθήματα χαρταετού πραγματοποιήθηκαν στην μνήμη του αγαπημένου μας φίλου  Δημήτρη Χατζηκυριάκου, που με αμείωτο ενδιαφέρον, αγάπη, καλοσύνη και υπομονή, δίδαξε σε πολλά παιδιά τις τεχνικές κατασκευής του σκελετού, των ζυγιών, της ουράς και άλλων μυστικών για το σωστό πέταγμα του χαρταετού !

Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, μα η χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη!

Ευχαριστούμε θερμά τους «μοναδικούς μαστόρους», Βαγγέλη Τελλίδη, Αντώνη Ιωσηφίδη και Τάκη Κωστιδάκη, γιατί μας έμαθαν πως για να φτιάξεις χαρταετό πρέπει να έρθεις σε επαφή με το παιδί που βρίσκεται μέσα σου!

Να πετάτε πάντα τους χαρταετούς της καρδιά σας ψηλά!!

Καλή Καθαρή Δευτέρα σε όλους!!!

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, ο Ιωνικός Σύνδεσμος διοργάνωσε το ετήσιο Αποκριάτικο πάρτι, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους τουs . Στην κατάμεστη αίθουσα «Στράτος Μελεμενής» του 2ου ορόφου που είχε διακοσμηθεί κατάλληλα με αποκριάτικο χρώμα (κορδέλες, μάσκες, σερπαντίνες κ.α.), η θεατρολόγος κα. Ισμήνη Σακελλαροπούλου παρουσίασε το έθιμο της κυράς Σαρακοστής και η κα. Εύα Καραδήμα με την παιδική χορευτική ομάδα του Ιωνικού Συνδέσμου παρουσίασε χορούς από τη Βραζιλία και την Ελλάδα.

Ακολούθησε χορός, παιχνίδι, σοκολατοπόλεμος και face painting για τους μικρούς μασκαράδες που με τις πετυχημένες μεταμφιέσεις τους, ξεπέρασαν την φαντασία μας! Στο ξέφρενο γλέντι που ακολούθησε δεν άφησε ασυγκίνητους και τους συνοδούς των παιδιών που και εκείνοι διασκέδασαν χορεύοντας μαζί με τα παιδιά και εγγόνια τους.

Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου!