Χαλκευμένος ο προϋπολογισμός, λέει η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση (βίντεο)

“Πιο χαλκευμένος προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπάρξει”, δηλώνει το στέλεχος της “Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση”, Απόστολος Ντάλλας, στην τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό του 2024 που κατέθεσε η διοίκηση Σαραούδα. “Ο προϋπολογισμός κινείται μακρυά από τις μεγάλες ανάγκες που έχει η πόλη κι η πολίτες της, ενώ πριν την κατάθεση του δεν υπήρξε καμιά διαβούλευση”, συμπληρώνει ο εκπρόσωπος της Παράταξης.

Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης της “Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση” είναι τα εξής:

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή εισηγήθηκε τον προϋπολογισμό του 2024.

    

Πρόκειται για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, ο οποίος είναι μακριά από τις μεγάλες ανάγκες της πόλης επειδή: .

– Αγνοεί πλήρως την ανάγκη κατοχύρωσης των μεγάλων δημοσίων εκτάσεων με πρώτο το κτήμα Δηλαβέρη, την πράξη εφαρμογής του σχεδίου στη βιομηχανική περιοχή, την ένταξη το σχέδιο της εκτός σχεδίου περιοχής. .

– Αγνοεί πλήρως την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, επιδεικνύοντας καθολική αδιαφορία για τον Κηφισό. .

– Την ώρα που έχουν κατατεθεί δύο προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας για την προστασία του Κηφισού – στη μία εξ αυτών συμμετέχουμε ως Συμμαχία Πολιτών – η δημοτική αρχή του κ. Σαραούδα αγνοεί εντελώς το θέμα. .

– Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποδείξαμε μεταξύ άλλων τις λαθροχειρίες σε σχέση με τα δημοτικά τέλη. .

– Ενδεικτικά αναφέρω ότι στη Νέα Ιωνία των 65.000 κατοίκων τα δημοτικά τέλη είναι 10.000.000 ευρώ, στο Ηράκλειο των 50.000 κατοίκων 7.000.000 ευρώ και στη Μεταμόρφωση των 30.000 είναι 16.000.000 ευρώ! .

– Πιο χαλκευμένος προϋπολογισμός από αυτόν είναι δύσκολο να φτιαχτεί!