Χαλάνδρι: Ψήφισμα του ΔΣ για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

.

.

Στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, στις 15.3.23, με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

.

Στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο αντιτίθεται σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, στις 15.3.23, με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου με το συγκεκριμένο ψήφισμα επαναβεβαίωνει τις θέσεις που έχει εκφράσει με προηγούμενα ψηφίσματά, για τη υπαγωγή της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο και για τη μη διάσπαση του ενιαίου δικτύου ύδρευσης και ζητά το σεβασμό των αποφάσεων του ΣτΕ που κατοχυρώνουν τον χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικού αγαθού με δημόσιο χαρακτήρα.

Το ψήφισμα αναφέρει:

.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου επαναεπιβεβαιώνει τις θέσεις που εκφράζουν τα ψηφίσματα στις υπ΄αρ. 120/2020 και 45/2022 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για το νερό και ύστερα απο τις τελευταίες εξελίξεις, ζητά από την Πολιτεία τον σεβασμό των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες κατοχυρώνουν τον αδιαπραγμάτευτο χαρακτήρα του νερού, ως κοινωνικού αγαθού με δημόσιο χαρακτήρα (190 και 191/2022, 1886/2022)».

.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συζήτησης που προηγήθηκε του ψηφίσματος, δηλώθηκε ρητά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου θα επανέλθει με νέο ψήφισμα όταν η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε σχέση με το μέλλον της ΕΥΔΑΠ.