Χ. Κανλής: Χωρίς σαφή προσανατολισμό για τα μεγάλα εργά (vid)

Λευκό ψήφισε κατά την ψηφοφορία για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Νέας Ιωνίας ο Χρήστος Κανλής υποστηρίζοντας πως ναι μεν υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία αλλά λείπει ένας σαφής προανατολισμός για τα μεγάλα έργα, όπως το υπόγειο πάρκινγκ.

Ο επικεφαλής της «Ενότητας», ζήτησε αρχικά να κρατηθεί το δημοτικό συμβούλιο σε υψηλά επίπεδα μακριά από προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τέτοιες αντιπαραθέσεις. Εξήγησε, απευθυνόμενος στη δημοτική ομάδα της Δ. Θωμαΐδου, ότι η βασική κριτική της παράταξης προς την προηγούμενη δημοτική αρχή, ήταν πως «ευθυγραμμίστηκε με την πολιτική της περιφερειακής αρχής Πατούλη, που στο τέλος καταρράκωσε και όλα τα μεγάλα έργα».

Υπογράμμισε πως το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει συνταχθεί και ψηφιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, φανερώνει σαφώς την υποχρηματοδότηση του κράτους και της Περιφέρειας. Διέκρινε κάποια θετικά στοιχεία σε αυτήν την 1η τροποποίηση, όμως, όπως είπε, δεν υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός για τα μεγάλα ζητήματα (πχ ΟΤ150). Αναγνώρισε βέβαια τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτή τη φάση λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης.