«Μπόνους» για ντελίβερι στην κακοκαιρία – Καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού

Παρά την χθεσινή (30/01) κακοκαιρία εταιρεία διανομών έδινε μπόνους στους εργαζόμενους για να πραγματοποιούν παραδόσεις μέχρι και τις 12 το βράδυ, σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

«Καλησπέρα συνεργάτες, Για σήμερα Τρίτη 30/1, στο διάστημα 17:15 – 00:00, θα ενεργοποιηθεί bonus 10€ για κάθε 10 παραδόσεις με όριο τις 30 παραδόσεις. Καλές διανομές», είναι το σχετικό μήνυμα που έστειλε η Wolt προς τους «συνεργάτες», όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο. Με σχετική ανακοίνωση σημειώνει πως «ενώ οι θερμοκρασίες στην Αττική είναι πάρα πολύ χαμηλές και η καταπόνηση των εργαζομένων διανομέων πολύ μεγάλη ειδικά τις βραδυνές ώρες η εταιρία WOLT πατώντας πάνω στο νομικό κενό της μη ύπαρξης συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης που να αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα της διανομής με μηχανάκι σε συνθήκες παγετού, προχώρησε στο παραπάνω ντροπιαστικό αλλά και επικίνδυνο μήνυμα προς τους “συνεργάτες” της».

Η WOLT δηλαδή, επισημαίνει το Κλαδικό Συνδικάτο, «αξιολογεί με ένα ευρώ παραπάνω στην παραγγελία την ζωή των διανομέων και επιδιώκει με το “καρότο” την μεγαλύτερη ένταση στην διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε συνθήκες χιονιά.

Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς, απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες».

Το Συνδικάτο απαιτεί:

  • Άμεσα, με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε συνθήκες παγετού, χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων, στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας»,

Το Συνδικάτο  καλεί όλους τους ντελιβεράδες της WOLT σε σύσκεψη με αφορμή ζητήματα που αφορούν το εισόδημα, τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλιση για την οργάνωση του αγώνα την Τρίτη 6/2/2024 στις 18:00, Γλάδστωνος 3 Ομόνοια.