Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στο Ηράκλειο

Αυτή την ώρα καθηγητές/τριες της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου Αττικής (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) για να εμποδίσουν την προγραμματισμένη είσοδο ατομικού αξιολογητή για την αξιολόγηση νεοδιόριστου εκπαιδευτικού.

Πρόκειται για μια εικόνα που παρατηρούμε έντονα τις τελευταίες εβδομάδες. Δεκάδες φωτογραφίες δημοσιεύονται από όλη την Ελλάδα, όπου εκπαιδευτικού ακόμα σε χωριά, μπλοκάρουν την είσοδο των αξιολογητών στα σχολεία. Άλλωστε με τις αποφάσεις τους και τις απεργίες τους έχουν εκφράσει – σχεδόν καθολικά – την αντίθεση τους και στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων αλλά και στο θεσμό του ατομικού αξιολογητή.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
αύριο, 23/3, ξεκινά η ατομική αξιολόγηση στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου θα αξιολογηθεί νεοδιόριστος συνάδελφος από Σύμβουλο, που ορίστηκε σήμερα!!!
Βέβαια, καλό θα ήταν ο Σύμβουλος, πριν μπει στην τάξη για να εφαρμόσει τις αξιολογικές διαδικασίες, να δείξει και ένα παιδαγωγικό ενδιαφέρον σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου.
Το συγκεκριμένο κτήριο έχει σχεδιαστεί για τη φοίτηση 80 μαθητών και αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του υπάρχουν 214 μαθητές, που χρήζουν ειδικής αγωγής. Ακόμα και τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας.
Αλήθεια, σε ποια αίθουσα θα παρακολουθήσει ο Σύμβουλος το μάθημα του υποψήφιου προς αξιολόγηση; Μήπως στα αποδυτήρια;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
είναι ολοφάνερο πως το Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν ενδιαφέρεται για «την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού και του έργου του». Γι’ αυτούς, οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών είναι κόστος. Το ίδιο και η κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό. Θέλουν εκπαιδευτικό με σκυμμένο κεφάλι, υποταγμένο στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί.

Ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
-Υπογράφουμε όλοι τη δήλωση απεργίας-αποχής της Ο.Λ.Μ.Ε..
-Δεν υποβάλλουμε αίτηση σε καμία πλατφόρμα. Είμαστε καλυμμένοι από την απεργία-αποχή της Ο.Λ.Μ.Ε..
-Δεν προχωράμε σε συζήτηση για την αξιολόγηση, ούτε σε συναντήσεις, σε περίπτωση που καλέσει Σύμβουλος. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας της Ο.Λ.Μ.Ε.. Το Σωματείο την ημέρα που θα παρουσιαστεί ο Σύμβουλος θα είναι παρόν.
-Συμμετέχουμε στην αυριανή (23/3) παράσταση διαμαρτυρίας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, στις 8:30 το πρωί.

Επισυνάπτουμε για μία ακόμη φορά τις οδηγίες της Ο.Λ.Μ.Ε. για την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, τη δήλωση απεργίας-αποχής και τις απαντήσεις στα ερωτήματα των συναδέλφων σχετικά με την απεργία-αποχή.

Όλοι μαζί μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης. Έχουν ήδη εμποδιστεί οι επίδοξοι αξιολογητές σε Κρήτη, Ιωάννινα, Λευκάδα.
Όλοι μαζί, όλοι κοντά στο Σωματείο.
Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνούν με το Σωματείο για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.