BDS: Με αμερικάνικα θερμικά όπλα “εξαϋλωσαν” 3.000 Παλαιστινίους - EKFRASI.net

BDS: Με αμερικάνικα θερμικά όπλα “εξαϋλωσαν” 3.000 Παλαιστινίους

Ακόμα μια περιγραφή της ισραηλινής θηριωδίας σε βάρος των Παλαιστινίων, με την απόλυτη αρωγή και στήριξη των ΗΠΑ φέρνει στη δημοσιότητα το κίνημα BDS

Έρευνα του Al Jazeera αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας θερμικά και θερμοβαρικά όπλα αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης — μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, οι εν λόγω βόμβες μπορούν να αναπτύξουν θερμοκρασίες άνω των 3.500°C & να μετατρέψουν το ανθρώπινο σώμα σε στάχτη, μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η Πολιτική Προστασία της Γάζας έχει καταγράψει 2.842 Παλαιστίνιους που «εξαϋλώθηκαν» από όταν ξεκίνησε η γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023.

Η έρευνα εντόπισε συγκεκριμένα πυρομαχικά, αμερικανικής κατασκευής, που χρησιμοποιήθηκαν στη Γάζα και συνδέονται με αυτές τις «εξαϋλώσεις»:

▪ MK-84 “Hammer”: βόμβα 900 κιλών (2.000 lb) με γόμωση tritonal, που αναπτύσσει θερμοκρασίες έως 3.500°C.

▪ BLU-109 bunker buster: χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην al-Mawasi, περιοχή που το Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει «ασφαλή ζώνη» για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους (Σεπτέμβριος 2024).

▪ GBU-39: κατευθυνόμενη βόμβα ακριβείας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σχολείο al-Tabin. Χρησιμοποιεί εκρηκτική ύλη AFX-757.

Το κίνημα BDS απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους με συνείδηση:

▪ Κλιμακώνουμε τις καμπάνιες BDS.

▪ Εντείνουμε την πίεση από τα κάτω απέναντι στην ισραηλινή και αμερικανική επιθετικότητα παντού — από την Παλαιστίνη μέχρι τη Βενεζουέλα και την Κούβα.

Να αυξήσουμε την πίεση BDS για να απομονώσουμε περαιτέρω το Ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ & να σταματήσουμε τώρα τη γενοκτονία.

Επικαιρότητα

“Η επιστήμη προχωρά, η θέληση νικά”: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο από τον Δήμο Ν. Ιωνίας

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο πραγματοποιείται από τον Δήμο Ν. Ιωνίας, σε συνεργασία με το Ενιαίο Παράρτημα ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Η εκδήλωση που