Αύγουστος Πολιτισμού στον Δήμο Σαρωνικού

|||||

|||||

..

..

..

 

 

Αύγουστος του Πολιτισμού και της ψυχαγωγίας για τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Σαρωνικού ήταν αυτός που σε λίγες ημέρες εκπνέει για
να δώσει τη σκυτάλη σ΄έναν Σεπτέμβρη με εξίσου πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

 

Από το ΝΠΔΔ Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού και με τη στήριξη της δημοτικής αρχής διοργανώθηκε πλήθος εκδηλώσεων που περιελάμβαναν συναυλίες, μουσικοχορευτικές βραδιές, εικαστικές εκθέσεις, αφιερώματα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα:

 

– Στις 5 Αύγουστου, η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε με το θρησκευτικό πανηγύρι του Σωτήρος το οποίο πραγματοποιήθηκε, ύστερα από δυο χρόνια αναστολής που επέβαλαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στην κεντρική πλατεία Καλυβίων.

 

Δείτε ακόμη:Το ΝΑΤΟ συγχαίρει την Τουρκία για τη νίκη επί της Ελλάδας!

 

Όλο το χωριό βρέθηκε να χορεύει αγκαλιασμένο υπό τους ήχους λαϊκής και δημοτικής μουσικής!

 

Τραγούδησαν οι Σπύρος Μπρέμπος, Μαρία Σκουλά, Πέτρος Ζηλεμένος και στην ορχήστρα ήταν οι Νικόλας Μπρέμπος, Νίκος Ευβοιώτης, Θοδωρής Τασούλας.

 

– Το Σάββατο 6 Αυγούστου πλήθος κόσμου απόλαυσε μια υπέροχη μελωδική βραδιά, με μελοποιημένη ποίηση & αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών στην Κεντρική Πλατεία Σαρωνίδας.

 

– Την Κυριακή 14 Αυγούστου στην πλατεία της Πέτας Κουβαρά επισκέπτες και δημότες διασκέδασαν με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πρόσφεραν δυο ξεχωριστά μουσικά σχήματα.

 

Στο πρώτο συμμετείχαν οι Σπύρος Μπρέμπος, Νικόλας Μπρέμπος, Απόστολος Χαιμαντός, ‘Ελενα Μακρή, Κώστας Καβάζης, Χριστίνα Κόλλια και στο δεύτερο συμμετείχαν οι Γ. Μπαρπάρης, Άρτεμις Κατράκη, Γιώργος Αλμύρας.

 

– Στο πλαίσιο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην Φωκιανή ζωγράφο και χαράκτρια Άννα Κινδύνη, στις 20/8 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας. Η ζωή της Άννας Κινδύνη ακολουθεί την ιστορία της Ελλάδας από την
Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η επιλογή των κειμένων, των φωτογραφιών και της μουσικής που έγινε από τον μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Τρανουδάκη ανέδειξαν τον Άνθρωπο και τη Ζωγράφο από την Φώκαια Μ. Ασίας που ταξίδεψε με τα έργα της σ΄όλον τον κόσμο.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Φωκαέων Πολιτεία υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού.

 

– Στις 26/8 στην Πλατεία Κουβαρά όλοι σιγοτραγούδησαν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες με τη συμμετοχή των Μ. Καραμπόγια, Χ. Δημητρίου, Θ. Πιτσικαλή, Γ. Πιτσικαλή, Γ. Γαρύφαλλου.

 

– Σειρά είχαν οι ”Ιστορίες της Ακτής”, η εικαστική έκθεση της Λυδίας Νικολάου, που συγκέντρωσε το θαυμασμό πλήθους φιλότεχνων από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Σαρωνίδας.

 

– ”Η ζωή μας …μία βόλτα”, η συναυλία με το Kohar Ensemble, την Κυριακή 28 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία Σαρωνίδας, γέμισε την καλοκαιρινή
νύχτα με γνωστές αγαπημένες μελωδίες από τον κινηματογράφο και όχι μόνο!

 

– Τελευταίος Αυγουστιάτικος πολιτιστικός σταθμός μια ”Δεσποινίς ετών… 39”, η θεατρική παράσταση από την ” ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ”,
την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 20:30 στο Θεατράκι Παραλίας Λαγονησίου.

Μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.