Αστυνομικός σκότωσε 20χρονο στη Λάρισα μετά από καταδιώξη (video)

Κρατείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο Σύριο στη Λάρισα μετά από καταδίωξη. Για την υπόθεση σχηματίζειται δικογραφία, ενώ καλείται συγκέντρωση σήμερα στις 20.00 στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με το onlarisa.gr, όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο από το Γαλάτσι, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Τελικά εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Το θύμα ήταν ηλικίας 20 ετών, γεννηθείς το 2003, Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη.

Δείτε τη σχετική δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιδράσεις και πορεία στην Αθήνα

Ως πρώτη απάντηση στο συμβάν καλείται σήμερα, Σάββατο 8 Ιουλίου, συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στις 8 το απόγευμα.