Αρνητική εξέλιξη συνιστά η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για το “Κτήμα Βέικου”,λέει η Τ.Ο. Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ

|||

|||

         Από την Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Με την απόφαση 1591/2021 ο Άρειος Πάγος έκρινε τελεσίδικα ως ιδιωτικό οικόπεδο έκτασης 702 τ.μ. εντός του ευρύτερου «Κτήματος Βέικου».

 

        Πρόκειται για μια σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για πιθανές νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των δημόσιων και δασικών – αναδασωτέων χώρων μιας τεράστιας περιοχής και πιο συγκεκριμένα της περιοχής που περιλαμβάνεται στο ευρύτερο «Κτήμα Βέικου» έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων!

 

        Από το σκεπτικό της απόφασης φαίνονται καθαρά οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες του αστικού κράτους, κεντρικού και τοπικού (βλέπε δημοτικές και περιφερειακές αρχές), που δεν πήραν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κατοχυρώσουν το «Κτήμα Βέικου» ως δημόσια γη.

 

        Καλούμε τη νεολαία και το λαό της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση ώστε με τον μαζικό τους αγώνα να αποτρέψουν νέες αρνητικές εξελίξεις στις εκτάσεις του «Κτήματος Βέικου» που αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου με τεράστια σημασία για όλη την ευρύτερη περιοχή, να προστατέψουν το ίδιο το Άλσος που εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους για αναψυχή, ψυχαγωγία και άθληση. Να απαιτήσουν από το κράτος, την περιφέρεια και τις δημοτικές αρχές να πάρουν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση των δημόσιων και δασικών – αναδασωτέων εκτάσεων από όσους τις εποφθαλμιούν.