Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

|||

|||

          Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 5:30 μ.μ., στην πλατεία συντριβανίου – Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας

 

         Από την Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Η φετινή ΔΕΘ δημιουργήθηκε σε συνθήκες πολλαπλής κρίσης και εν μέσω μεγάλων δυσκολιών για την τεράστια κοινωνική πλειοψηφία. Οι συνεχείς ανατιμήσεις σε σειρά αγαθών πρώτης ανάγκης και στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, που κυριαρχούν στη χώρα, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό σενάριο για τον ερχόμενο χειμώνα, για τους εργαζομένους, τον λαό και την νεολαία. Παράλληλα, το τεράστιο πολιτικό και θεσμικό σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθητών που αποκαλύφθηκαν εδώ και λίγες βδομάδες και εξέθεσαν την κυβέρνηση της ΝΔ και τη χώρα διεθνώς, δείχνει ότι δεν διστάζουν να δημιουργήσουν συνθήκες αντιδημοκρατικής εκστρατείας και απόπειρας ελέγχου της πολιτικής ζωής μέσω σκοτεινών μηχανισμών.

 

       Την ίδια στιγμή, η ΝΔ επιστρατεύει ξανά τη στρατηγική της έντασης, οξύνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται, αλλά και να συσπειρώσει το αντιδραστικό της ακροατήριο. Επιχειρεί να εφαρμόσει το νόμο Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, που μπλοκαρίστηκε στην πράξη με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, προσπαθεί να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα ιδρύματα, συναντώντας την αποφασιστική αντίσταση του φοιτητικού κινήματος, τολμά να επιστρατεύσει τα ΜΑΤ ακόμα και απέναντι στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.

 

       Το βήμα της ΔΕΘ θα αξιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για την εκφώνηση μεγάλων δηλώσεων περί σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας, τη στιγμή που ο λαός δοκιμάζεται κάτω από τις πολιτικές λιτότητας, τη συνύπαρξη υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, της εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτόν και της στήριξης στην επιβολή κυρώσεων, σε όλα τα επίπεδα. Μια προεκλογική επί της ουσίας ομιλία, που στόχο θα έχει να δοθούν τα απαραίτητα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο και την εγχώρια και διεθνή αστική τάξη, τάζοντας επιδόματα – ψίχουλα για τους εργαζομένους, τον λαό και τη νεολαία.

 

     Δεν μπορεί να υπάρξει προστασία του λαϊκού εισοδήματος απέναντι στον πληθωρισμό χωρίς αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τους δείκτες του. Δεν μπορεί να υπάρξει προστασία των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στις καταχρηστικές και αισχροκερδείς ανατιμήσεις στις τιμές παροχής ρεύματος, χωρίς πλαφόν στις τιμές του, χωρίς κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας, χωρίς αξιοποίηση των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έκλεισαν, χωρίς εθνικοποίηση της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιώδης βελτίωση της ζωής της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας, χωρίς να αμφισβητηθεί ότι οι ταξικά μονομερείς πολιτικές της ΟΝΕ και της ΕΕ είναι μονόδρομος.. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές και στην αλλαγή σκυτάλης στην κυβερνητική εξουσία, δεν μπορούν ούτε θέλουν να αποτελέσουν πραγματική αντιπολίτευση, αφού αποδέχονται όλους τους βασικούς άξονες της πολιτικής που εφαρμόζει η ΝΔ, οι οποίες βρίσκονται απέναντι στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Ενδεικτική για τη στάση τους είναι η υποστήριξη της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία και η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής που εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο, αλλά και η αποφυγή κάθε καλέσματος αγώνα απέναντι στην υπόθεση των υποκλοπών.

 

        Διαβάστε κι αυτό: Καταγγελία βόμβα: Ίχνη από Predator στο κινητό του Χρήστου Σπίρτζη – “Έλαβα το ίδιο μήνυμα με Ανδρουλάκη και Κουκάκη”

 

      Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, η νεολαία, το λαϊκό και εργατικό κίνημα, πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στις 10/9. Οι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην ΚΟΣΚΟ και στην e food, οι μεγάλες μάχες της νεολαίας και των φοιτητών απέναντι στις αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις επιχειρήσεις εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές, δείχνουν τον δρόμο. Η φετινή ΔΕΘ πρέπει να αποτελέσει πεδίο ανάδειξης των λαϊκών και εργατικών διεκδικήσεων μπροστά στις μεγάλες πολιτικές και κινηματικές μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα ενωτικά και μαχητικά. Πρέπει να αναδείξει την ανάγκη να ανατραπεί η κυβέρνηση των κοριών, της φτώχειας, των γκλομπ και των σκευωριών και οι πολιτικές της, και την ανάγκη να συντριβούν όλοι οι παρακρατικοί μηχανισμοί υποκλοπών που στήθηκαν διαχρονικά και να μην είναι όλες οι αντιδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όπου κι αν προέρχονται . Με τη μέγιστη δυνατή ενότητα, με ένα νέο σύγχρονο ταξικό εργατικό κίνημα, με ανεξαρτησία και δημοκρατία, πέρα ​​και έξω από τις λογικές του εργοδοτικού και κομματικά κατευθυνόμενου και εξαρτώμενου συνδικαλισμού.

 

      Όλοι και όλες στην ενιαία, ενωτική, συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 5:30 μμ, που θα ξεκινήσει από το Συντριβάνι και θα καταλήξει στην είσοδο της ΔΕΘ.