Αρ. Χατζησαββίδης: Καθημερινά τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης

|||

|||

         Από το γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ν.Ιωνίας και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Αρ. Χατζησαββίδη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Αγαπητοί συμπολίτες- τισσες καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι και κυρίως καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες.        

 

       Τρία κακά βιώνουμε ως Δημοτική Αρχή. Το πρώτο χρονολογικά είναι η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 που δημιούργησε και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, χάθηκαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στη χώρα μας και επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία, την οικονομία τις εργασιακές σχέσεις και την αποτελεσματικότητα όλων των φορέων, ασφαλώς και το Δήμο μας. Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που πρώτη φορά συμβαίνει, είναι η αδυναμία του εκλεγμένου Δημάρχου να μην έχει την πλειοψηφία να πάρει αποφάσεις και να διοικήσει. Το τρίτο κακό είναι η ακρίβεια .

 

       Η ανεύθυνη αντιπολίτευση που κυριαρχείται από ιδιοτελείς ανθρώπους και περιστοιχίζεται από ένα περιορισμένο συρφετό καιροσκόπων που δρουν στα κοινωνικά δίκτυα και τοπικά μέσα δήθεν ενημέρωσης που διαστρεβλώνουν, προπαγανδίζουν για ευνόητους λόγους βάζει συνεχώς εμπόδια. Συνεννοούνται μεταξύ τους και εμποδίζουν την σύγκληση του κορυφαίου οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου για να καθυστερήσουν κρίσιμες αποφάσεις, όπως την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Όσο διαρκούσε η πανδημία ζητούσε η αντιπολίτευση να γίνονται δια ζώσης τα Δημοτικά Συμβούλια. Μόλις εξαλείφθηκαν τα υγειονομικά μέτρα από τις 16/05/2022 και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε δια ζώσης, την Δευτέρα 30/5/2022 αντέδρασε η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ» με επιστολή και δεν ήρθε κανείς. Από τις άλλες παρατάξεις παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες που δεν εξασφαλίζουν απαρτία συνεδρίασης. Παραβρέθηκαν 15 από τους 41. Η απαρτία επιτυγχάνεται με 21 Δημοτικούς Συμβούλους που πάλι η Δημοτική Αρχή μειοψηφεί, αφού έχει μόνο 8 Δημοτικούς Συμβούλους στους 41, λόγω της απλής αναλογικής.

 

      Γιατί λοιπόν απουσιάζουν; Για να υπονομεύσουν θεσμούς και να επιβάλλουν τις δικές τους επιλογές στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως να εμποδίσουν αποφάσεις που προωθούμε για την ανάπτυξη της πόλης μας, μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Νομίζουν πως έτσι απαξιώνουν τη Δημοτική Αρχή. Στην πράξη απαξιώνουν τον ρόλο τους και αποκαλύπτουν την ανίερη συμμαχία τους και την ένδεια τους. Αυτούς στείλατε να υπερασπιστούν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

 

      Με τούτη την αντιπολίτευση, παρά τις μεθοδεύσεις και τα εμπόδια εμείς προχωράμε και υλοποιούμε τις προγραμματικές μας προεκλογικές υποσχέσεις.  Ενδεικτικά αναφέρω μερικά. Μειώσαμε 10% τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, μέσα στην κρίση, για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, όταν ο κ. Γκότσης στα 8,5 χρόνια τα μείωσε μόνο 6%.     

 

     Αγοράσαμε τρία ολοκαίνουργια λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας μέσω ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ 390.000 ευρώ, σε αντίθεση με τα σαράβαλα που αγόρασε ο κ. Μανούρης από τη Γερμανία και τα δανεικά λεωφορεία του κ. Γκότση από την Νέα Φιλαδέλφεια που επί 8,5 χρόνια ως Δήμαρχος, δεν έκανε τίποτα.                                   

 

     Στο site του Δήμου ενημερώνεστε για την εφαρμογή MY KEP LIVE και NOVOVILLE που μπορείτε να καταχωρήσετε όλα τα αιτήματα και προβλήματα από όπου και να βρίσκεστε, μέσω κινητών τηλεφώνων. Αυτά κατανέμονται αυτόματα στις αντίστοιχες υπηρεσίες και ενημερώνεστε σε πόσο χρόνο θα λυθούν και πια είναι σε εκκρεμότητα. Προμηθευτήκαμε στην Κοινωνική υπηρεσία τηλεφωνικό κέντρο, τηλεφωνικές συσκευές και γραμμή για πενταψήφιο  15909 για εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων.           

 

     Ολοκληρώνεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Λυκείου 1ου Γυμνασίου και υλοποιείται τεράστια παρέμβαση σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.                                                                           

     Πήραμε τα 2.036.492,22 για ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου μας από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.   Πήραμε 380.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα τα δείτε να κυκλοφορούν στην πόλη μας.         

 

     Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για να πληροφορηθείτε αναλυτικά το πλούσιο έργο που υλοποιεί αυτή η Δημοτική Αρχή.                     

 

     Απαντάμε με έργα στις φλύαρες θεωρίες της αντιπολίτευσης.