ΚΚΕ: Αποβολές μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων επειδή συμμετείχαν στα συλλαλητήρια!

Καταγγελία των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εναντίον της Διευθύντριας του σχολείου που έφερε σε βοήθεια της ακόμα και τον Δήμαρχο Βριλησσίων για να πετύχει τον εκφοβισμό των μαθητών – Ανακοίνωση

Από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Βριλησσίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία για τιμωρητική στάση και τρομοκράτηση των μαθητών από μέρους της διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων,με την συνδρομή του Δημάρχου της πόλης,με σκοπό την αποθάρρυνση τους από τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών:

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Βριλήσσια, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις και τις πολύμορφες, μαχητικές δράσεις, των μαθητών στην περιοχή μας.

Δράσεις που ξεχειλίζουν από οργή για το έγκλημα στα Τέμπη και απαιτούν να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη. Αυτό απαιτούν με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις εδώ και μια βδομάδα, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό που θα απαιτήσει και σήμερα, μέρα παναττικής απεργίας, ο λαός στο απεργιακό συλλαλητήριο!

Για την στάση τους αυτή, μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων τιμωρήθηκαν με αποβολές από την διευθύντρια του σχολείου, με στόχο να φοβηθούν, να κλείσουν το στόμα, να κάτσουν στα αυγά τους. Η ίδια διευθύντρια που τις μέρες που οι μαθητές κινητοποιούνταν, τους τρομοκρατούσε με κάθε τρόπο κι αφού έβλεπε ότι τα παιδιά δεν φοβόντουσαν, φώναξε ενισχύσεις, τον Δήμαρχο, για να συνεχίσουν μαζί τον εκφοβισμό.

Καταγγέλλουμε την άδικη, τιμωρητική στάση της διευθύντριας και απαιτούμε να παρθούν τώρα πίσω οι αποβολές!

Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν συλλογικά κι οργανωμένα τον δίκαιο αγώνα τους, μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους!

Για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Για να ακουστεί δυνατά “στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”! Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν “ανθρώπινα λάθη”. Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους.

Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές.

“Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σ’ ένανε μικρέ…”