Αποσύρεται η Άννα Μισέλ, τα ερωτήματα για το αδιάβλητο της επιστολικής παραμένουν

Αποσύρει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την υποψηφιότητα της με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των καταγγελιών για διαρροή προσωπικών δεδομένων μονίμων κατοίκων του εξωτερικού και μαζική αποστολή mail που διαφήμιζαν την υποψηφιότητα της.

Η απόσυρση αυτή της υποψηφιότητας της ευρωβουλευτή, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, λήφθηκε σε συνεννόηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, όμως, τα ερωτήματα για το πως έφτασαν τα προσωπικά μέηλ των αποδήμων στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου παραμένουν, είναι αμείλικτα και πλέον αγγίζουν και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, καθώς και το επιτελείο της στο υπουργείο που δεν έχει δώσει ακόμα πειστικές απαντήσεις ως προς τη διαρροή. Τέλος, έχει δημιουργηθεί μέγιστο ζήτημα σχετικά με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου από τη στιγμή που τόσο εύκολα διέρρευσαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις ομογενών, μέσα από τις οποίες θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν την ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε “αδειάσει” την ευρωβουλευτή και έμμεσα της είχε δείξει την έξοδο από το ψηφοδέλτιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχει ως εξής:

Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί.