Απόπειρα συγκάλυψης την ώρα του ελέγχου

Το ζητήμα των εργασιών στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας προσπαθεί να «μπαλώσει» η δημοτική αρχή. Μέσω της Οικονομικής Επιτροπής περνάει απόφαση αποδοχής δωρεών για τις εργασίες την ώρα που η υπόθεση ελέγχεται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο το πως έγιναν οι εργασίες με τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών να σημειώνει σε σχετικό έγγραφο ότι οι δαπάνες «καλύφθηκαν από ίδιους πόρους της κας Δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, κατά δήλωση της». Το θέμα σχολίασε η «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» αναφέροντας τα παρακάτω:

Δείτε ακόμα: Ηχηρό «μπλόκο» από ΣτΕ για το νερό

«Για την υπόθεση των εργασιών στο Δημαρχείο για το διάστημα από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020 περίπου , στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αποδοχές δωρεών που φέρνετε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή έχει επιληφθεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δύο αυτοί αρμόδιοι φορείς ελέγχουν την συγκεκριμένη υπόθεση μετά από κοινό αίτημα ελέγχου δύο Δημοτικών Παρατάξεων(22 Δημοτικών Συμβούλων).

Επομένως αφού η υπόθεση ελέγχεται δεν μπορεί να γίνει καμία πράξη σε αυτό το ζήτημα.

Η Δήμαρχος αυτή την στιγμή ελέγχεται για την νομιμότητα των εν λόγω πράξεών της και εφόσον εσείς τα ψηφίσετε και αποδεχτείτε τις δωρεές σημαίνει ότι συγκαλύπτετε την δράση της Δημάρχου , με όλες τις συνέπειες.

Ζητούμε την απόσυρση του θέματος λόγω εκκρεμότητας ελέγχου από τις αρμόδιες Αρχές.»