Απολογισμός δράσης μηνός Μαΐου από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

|||

|||

        Από το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Αποχαιρετώντας τον μήνα Μάιο και κάνοντας ένα απολογισμό, αναλογιζόμαστε:

 

– το 3ήμερο Συμπόσιό μας με θέμα «Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λοζάνης» που την έναρξή του πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

– την εκδήλωσή με θέμα «Οι αθλητικές ομάδες και τα γήπεδα των προσφύγων στη Ν. Ιωνία και Ν. Φιλαδέλφεια την περίοδο του Μεσοπολέμου», με ομιλητές τον ιστορικό Ανδρέα Μπαλτά και τον δημοσιογράφο Νάσο Μπράτσο.

 

       Παράλληλα, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της πανδημίας Covid 19, υποδεχθήκαμε ιδιώτες και μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων από όλη την Αττική, αλλά και συλλόγους και όχι μόνο από την Αττική.

 

    Το έτος 2022 το ονομάσαμε ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για να τιμήσουμε αφενός την μνήμη των προγόνων μας και αφετέρου να αναδείξουμε την ουσιαστική επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό. Για τον λόγο αυτό έχουμε διαμορφώσει ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά με ιστορική αναφορά για την περίοδο 1919-1922 και την άφιξη των προσφύγων στην Αττική και ιδιαίτερα στη Ν. Ιωνία που παρουσιάζεται στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου μας. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγούνται στα Μουσεία: Λαογραφίας και Υφαντουργίας-Ταπητουργίας.

 

      Έτσι υποδεχθήκαμε :

 

– Την Κυριακή 8 Μαΐου, 35 άτομα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΣΑ» του προσφυγικού Γηροκομείου Πάτρας, με την Πρόεδρό τους Ντίνα Παπάκου.