Αποχώρηση από το συμβούλιο λόγω ΕΡΙΟΤΕΚ

Μεγάλη ένταση και αποχώρηση παρατάξεων από το δημοτικό συμβούλιο, με έντονες διαμαρτυρίες για τους χειρισμού της Δέσποινας Θωμαΐδου και της δημοτικής αρχής για την ΕΡΙΟΤΕΚ.

Παρά την κρισιμότητα του ζητήματος η δημοτική αρχή προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση επί των εξελίξεων στην υπόθεση της ΕΡΙΟΤΕΚ. Ως αποτέλεσμα η παράταξη Μανούρη, η «Ενότητα», η «ΛΑΣ» και η «Εκτός Σχεδίου» κατήγγειλαν τη στάση της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

..

Νωρίτερα επανέλαβαν πως η απερχόμενη δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου δεν έκανε ό,τι έπρεπε για να υλοποιήσει την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, δεν προχώρησε σε ενέργειες συντονισμού της συνέντευξης τύπου για την ΕΡΙΟΤΕΚ ούτε και μερίμνησε για την ενίσχυση της νομικής συμβούλου του Δήμου με εξωτερικό έγκριτο δικηγόρο.

..

Πολλά ερωτήματα προκάλεσαν και οι χειρισμοί της σχετικά με τη συνάντηση με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αφού πρώτα ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων τελευταία στιγμή με e-mail(!) στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, στη συνέχεια τους κατηγόρησε για την απουσία τους από τη συνάντηση! Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίαση η κα Θωμαΐδου εξαπέλυε κατηγορίες προς τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να μεταθέσει τις ευθύνες για το οριακό σημείο που βρίσκεται η υπόθεση απαλλοτρίωσης της ΕΡΙΟΤΕΚ, εξαιτίας των δικών της χειρισμών

..

Χαρακτηριστική η παρέμβαση του Θεόδωρου Χαμαλίδη, ο οποίος εξήγησε πως η Λαϊκή Συσπείρωση παρέστη στη συνάντηση γιατί έμαθε τυχαία για αυτήν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη νομική σύμβουλο, σχετική με άλλο θέμα. Πρόσθεσε επίσης ότι στη συνάντηση δεν προσκλήθηκε ποτέ η «Εκτός Σχεδίου», φανερώνοντας την προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την κατάσταση.