Από την πίτα της Δύναμης Πολιτών

Το Σάββατο 11.02.2023 η Δύναμη Πολιτών έκοψε την πίτα της στο ΠΠΙΕΔ, συνεχίζοντας την “παράδοση” των δημοτικών παρατάξεων. Πέρα από τα συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις, αξίζει να σημειωθεί η παρουσία όλων (πλην Τσακαλώτου) των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ του Βόρειου Τομέα Αθήνας. Ίσως το γεγονός έχει τη δική του σημασία…

Η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών για την εκδήλωση:

Σε θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις 11/02 η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δύναμης Πολιτών. Η συμμετοχή μελών και φίλων της Παράταξης, φορέων και συλλογικοτήτων ήταν μεγάλη. Εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Ανεμογιάννη (Επικεφαλής της Παράταξης), Άρη Βασιλόπουλο (επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας πρ. Δήμαρχος Ν.Φ./Ν.Χ.), Δανάη Εμμανουήλ, Νίκο Ανανιάδη, Κώστα Ντάτση, την κοινοτική Σύμβουλο Νέας Φιλαδέλφειας Δήμητρα Αθανασίου και Νέας Χαλκηδόνας Έφη Βαρσαμή και τον Γραμματέα Ηλία Λεμοντζόγλου, το παρών έδωσαν Βουλευτές του Βόρειου Τομέα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αντιοχειτών Ν.Φ./Ν.Χ. Ιωάννης Ντογαντζής ο οποίος σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα περιέγραψε την καταστροφή της πόλης από τον πρόσφατο σεισμό και απηύθυνε έκκληση για την παροχή βοήθειας. Ήταν μια επιτυχημένη κοινωνική εκδήλωση με πολιτικά χαρακτηριστικά, μέσω της οποίας αναδείχθηκε η ανάγκη να υπάρξει προοδευτική, ριζοσπαστική διέξοδος στα προβλήματα των πολιτών και φάνηκε πως η Δύναμη Πολιτών έχει τις δυνατότητες να την προσφέρει.

Αναλυτικά πέρα από τα μέλη, τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους της Παράταξης, το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι:

Πάνος Σκουρλέτης (Βουλευτής-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ.), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ.), Κώστας Ζαχαριάδης (Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ.), Γιώργος Κατρούγκαλος (Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ.), Δημήτρης Χατζησωκράτης (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ.), Γιώργος Μπαλάφας (Περιφερειακός Σύμβουλος Δύναμης Ζωής), Χρήστος Κανλής (Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας- Δημοτικός Σύμβουλος Ενότητας Για Τη Νέα Ιωνία), Βασίλης Μπούρας (δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ενωμένο Μαρούσι), Πέτρος Κούκουζας (δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου), Πάνος Γκόνης (Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής), Χριστίνα Φίλιππα (Πρόεδρος του Συλλόγου Πολίτες υπέρ των ρεμάτων “ΡΟΗ”), Νίκος Χατζηαργυρίου (Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ), Σταμάτης Καραγιαννόπουλος (Διεθνής Μαρξιστική Τάση), Ηλέκτρα Βισκαδουράκη (δημοσιογράφος εφημερίδας Αυγή)

* Η Δύναμη Πολιτών, έμπρακτα στηρίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας και καλεί τους δημότες της Ν.Φ./Ν.Χ. να συνδράμουν όπως μπορούν.