Απίστευτο: Ψέκασαν με χημικά παιδιά Δημοτικού! (vid) - EKFRASI.net

Απίστευτο: Ψέκασαν με χημικά παιδιά Δημοτικού! (vid)

Με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο επιτέθηκε η αστυνομία σε συγκέντρωση γονέων, δασκάλων και μαθητών Δημοτικού που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Α’ Αθήνας.

Απίστευτες σκηνές αστυνομικής βίας καταγράφηκαν πριν από λίγη ώρα σήμερα (23/10) έξω από Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεταξουργείο, με την ΕΛ.ΑΣ. να πνίγει στα χημικά τους συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και παιδιά Δημοτικού. Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί και φαίνεται σε βίντεο οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν με γκλομπς εκπαιδευτικούς και γονείς ενώ δεν δίστασαν να σπρώξουν με ασπίδες και έγκυο δασκάλα!

Στο παρακάτω βίντεο, μάλιστα, στο βάθος φαίνονται τα παιδιά που κρατούν το πανό τους, ενώ μόλις ξεκινά η επίθεση της αστυνομίας ακούγονται τα ουρλιαχτά τους.

Η διαμαρτυρία, που παραμένει σε εξέλιξη, αφορά στις αιφνιδιαστικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε 15 Δημοτικά της Αθήνας, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα τμήματα έως και 28 παιδιών.

Χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» αναφέρει: «Στα μέσα της χρονιάς κι ενώ τα σχολεία στενάζουν από τα κενά και την υποστελέχωση- 700  ακάλυπτα κενά όλων των ειδικοτήτων στην Α’ Διεύθυνση, πολλές χιλιάδες σε όλη τη χώρα – η ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας επιχειρεί να προχωρήσει σε μια πρωτοφανή κίνηση σύμπτυξης 15 τμημάτων- μεταξύ των οποίων και δύο τμήματα στο 109 ΔΣ Αθηνών- που αδικαιολόγητα και με εντολές άνωθεν έγιναν τελικά 13! Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ στο όνομα της «οικονομίας πολέμου» έχουν δημιουργήσει χάος με τις πετσοκομμένες προσλήψεις, φέρνοντας γονείς και εκπαιδευτικούς σε κατάσταση απόγνωσης και αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης με όρους «εξοικονόμησης πόρων και προσωπικού» δημιουργεί αποκλεισμούς και διαλύει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.»

\

Επικαιρότητα

Πραγματοποιήθηκε από το Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου η διάλεξη για την σημασία πρόσληψης πρωτεΐνης από τον οργανισμό

Πραγματοποιήθηκε από το Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου η διάλεξη για την σημασία πρόσληψης πρωτεΐνης από τον οργανισμό και τη διαιτητική αξία των μορφών πρόσληψης της. Η διάλεξη