Απίστευτο: Χωρίς κλιματισμό οι εστίες του ΕΚΠΑ εν μέσω καύσωνα

Σε απόγνωση οι φοιτητές των εστιών του ΕΚΠΑ – Χωρίς κλιματισμό με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ύψη και τα δωμάτια να «βράζουν»

Ασφυκτική και επικίνδυνη για την υγεία φοιτητών και εργαζομένων είναι η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ, στη Ζωγράφου, καθώς παρά το έντονο κύμα καύσωνα, που πλήττει τη χώρα, ακόμα δεν έχει ανοίξει ο κλιματισμός! Τα δωμάτια πλέον είναι μη κατοικίσιμα, ενώ εδώ και καιρό αρκετοί φοιτητές έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες, διαμένοντας σε σπίτια φίλων και γνωστών.

«Τα δωμάτια μας φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου»

Ο Σύλλογος των εστιακών φοιτητών διαμαρτύρεται καιρό για τη μη λειτουργία των κλιματιστικών αλλά χωρίς να βρει την παραμικρή ανταπόκριση. Φοιτήτρια σε απόγνωση έστειλε το παρακάτω κείμενο στα «Φοιτητικά Νέα» σε μια προσπάθεια να δοθεί δημοσιότητα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Χωρίς κλιματισμό οι εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Σας αποστέλλω αυτό το κείμενο για να ενημερώσω για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε οι φοιτητές που διαμένουμε στις εστίες του ΕΚΠΑ και πόσο στο έλεος του Θεού μας έχουν αφήσει.

Είναι πλέον μέσα Ιουλίου ο καύσωνας χτυπάει κόκκινο οι θερμοκρασίες προσεγγίζουν τους 40°C και τα δωμάτια μας πλέον είναι μη κατοικήσιμα. Θέλουμε αυτό το θέμα να δει το φως της δημοσιότητας για να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι ευχαριστώ εκ των προτέρων».