Απερίφραστη καταδίκη από διοίκηση και παρατάξεις της αντιπολίτευσης της σύλληψης του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Σωτήρη Λαπιέρη - EKFRASI.net

Απερίφραστη καταδίκη από διοίκηση και παρατάξεις της αντιπολίτευσης της σύλληψης του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Σωτήρη Λαπιέρη

|||

        Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλανδρίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

        Την απρόκλητη επίθεση κατά του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Χαλανδρίου κ. Σωτήρη Λαπιέρη, κατά τη διάρκεια πορείας στο Σύνταγμα, την προσαγωγή του στη συνέχεια και τη σύλληψή του εν τέλει με βαριές κατηγορίες, καταδικάζει απερίφραστα η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου.

       «Καταγγέλλουμε ρητά την απρόκλητη αστυνομική βία στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας, θύμα της οποίας έπεσε και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Σωτήρης Λαπιέρης. Καταγγέλλουμε την προσαγωγή του και το γεγονός ότι αυτή μετατράπηκε σε σύλληψη και μάλιστα με βαριές κατηγορίες. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του Σωτήρη Λαπιέρη, καταδικάζοντας απερίφραστα πρακτικές που διόλου δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία μας, αυτή που μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες ….τιμήσαμε στην γιορτή του Προεδρικού Μεγάρου», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

       Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου βρέθηκε στην Εισαγγελία, σε ένδειξη συμπαράστασης στον δημοτικό σύμβουλο της πόλης, ενώ στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

      Την άμεση απελευθέρωσή του δημοτικού συμβούλου ζητά επίσης με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι Ενάντια», της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Λαπιέρης: «Έπειτα από αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση για τις πυρκαγιές και την κλιματική αλλαγή κρατείται ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων του Συνηγόρου του Πολίτη, Σωτήρης Λαπιέρης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του».

      Την αναίτια επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο Χαλανδρίου καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία με χημικά ξυλοδαρμούς και με παρουσία αύρας ενάντια στους διαδηλωτές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Δημοτικού Συμβούλου καθώς και όλων των προσαχθέντων από την σημερινή συγκέντρωση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Χαλανδρίου.

Επικαιρότητα

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Πετρούπολης

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Πετρούπολης

Το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένιο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. («Ερυθρός Σταυρός»), διοργανώνει την 74η εθελοντική αιμοδοσία του. Θα

Απεργούν αύριο και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Απεργούν αύριο και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Στην 24ωρη απεργία για τη 13ωρη εργασία συμμετέχουν αύριο, Τρίτη 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων