Απεργιακός ξεσηκωμός την Τετάρτη μετά τα Τέμπη

Κλιμακώνονται ραγδαία οι αντιδράσεις μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Η «συγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη και η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών φαίνεται πως δεν έπεισε κανέναν καθώς η 8η Μάρτη μετατρέπεται σε μέρα απεργίας για μεγάλο μέρος της χώρας. Την ίδια ώρα τα σωματεία των σιδηροδρομικών αποφάσισαν την ανανέωση της απεργίας τους μέχρι την Τετάρτη.

Αργά το μεσημέρι της Κυριακής το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αποφάσιζε την προκύρηξη 24ωρης απεργίας για την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Λίγη ώρα μετά θα ακολουθούσε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σε όλη τη χώρα είχαν αποφασίσει και αυτά τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται και για τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων. Ταυτόχρονα πολλές μαθητικές πορείες και καταλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες με τα μηνύματα των μαθητών να δίνουν τον τόνο. Μάλιστα υπάρχει κάλεσμα για «κύμα» καταλήψεων την Τετάρτη. Οι φοιτητές από τη μεριά τους συνεχίζουν με γύρο γενικών συνελεύσεων σε δεκάδες σχολές.