Απεργία: Συνέλευση αγώνα στο θέατρο Ολύμπια

Συνέλευση αγώνα στο κατειλημμένο θέατρο «Ολύμπια» για νέα απεργιακή κλιμάκωση διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία μετά τις κινητοποιήσεις. Έπειτα από κοινή σύσκεψη τα σωματεία αναφέρουν ότι:

«1. Το κίνημα αυτό έχει αιτήματα και πρέπει συνολικά να ΜΠΟΥΝ στην προμετωπίδα του αγώνα παντού να ενοποιήσουν τη δράση και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας και να απαιτήσουμε τη δικαίωσή τους. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι κύριες αιχμές των διεκδικήσεων που πρέπει να συζητηθούν στις συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των αγωνιζόμενων σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς και προτείνονται να είναι τα εξής

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και μέτρα για να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
 • Να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει Τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος. Απειθαρχία στις κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλλουν την απελευθέρωση των αγορών και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
 • Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων! Να σταματήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις – Δεν μπορεί να ετοιμάζει την ψήφιση νόμου για την ιδιωτικοποίηση του Νερού την Τρίτη 21/3 και την ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής.
 • Αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό. Δημόσια ανώτατη πανεπιστημιακή καλλιτεχνική εκπαίδευση.
 • Τώρα κατώτατος εργατικός μισθός 1000 ευρώ καθαρά. Καθολική υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και μείωση του χρόνου εργασίας.
 • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατίμηση στις τιμές στα βασικά αγαθά.
 • Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας και διασφάλιση του αγαθού της στέγης σε όλους/ες.
 • Κατάργηση του ν Χατζηδάκη. Τέλος στην καταστολή. Κατάργηση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ ΟΠΚΕ ΔΡΑΣΗ) και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
 • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.
 • Κάτω η κυβέρνηση και ανατροπή της πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, των Μνημονίων και της «ανάπτυξης» των κερδών και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων. Να ανατραπεί η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής πάνω από τα κέρδη τους!

2. Παλεύουμε μέχρι την τελευταία ώρα για την επιτυχία της Γενικής απεργίας στις 16 Μάρτη. Τα σωματεία που οργανώνουν την απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων καλούν στην πλατεία Κολοκοτρώνη – παλιά Βουλή στις 11πμ. Διαμορφώνουμε και υλοποιούμε ένα αγωνιστικό σχέδιο για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

 • Καλούμε σε μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 21/3 στις 5μμ στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση του ν/σχέδιου σκούπα που περιλαμβάνει τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης του νερού.
  Η κυβέρνηση αυτή δεν νομιμοποιείται ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΊ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΌΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.
 • Καλούμε τη νεολαία και το λαό να εκφράσει την οργή και τον αγώνα με πολύμορφους τρόπους στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
 • Παλεύουμε για την προκήρυξη ΝΕΑΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν από το Πάσχα
 • Επιδιώκουμε τη διοργάνωση μεγάλης συναυλίας πριν από το Πάσχα για τα κοινωνικά αγαθά.
 • Οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων κινητοποιήσεων και κάθε είδους αγωνιστικών δράσεων στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς

3. Οι δυνάμεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμβάλλουν στην οργάνωση μιας μεγάλης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ με πλατύ κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και το αγωνιστικό δυναμικό που είναι στο δρόμο και κατανοεί και θέλει να συμβάλει στη συνέχιση του αγώνα. Επιδιώκουμε τη οργάνωση κέντρου αγώνα που θα παλέψει για την κλιμάκωση του αγώνα. Άμεσα θα καθοριστεί ο χώρος που θα γίνει η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ μετά την απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Μάρτη.

4. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τον αγώνα των καλλιτεχνών και των καταλήψεων των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών που βρίσκονται σε αγώνα 2,5 μήνες τώρα αλλά και για την πρωτοβουλία σωματείων για την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με την έκδοση σχετικής αφίσας.

5. Τα σωματεία που έχουν αντίστοιχες αποφάσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη