Απεργία στα ταξί την Πέμπτη – «Ισοπέδωση του κλάδου υπέρ των καρτέλ»

Χωρίς ταξί η Αθήνα την Πέμπτη καθώς οι οδηγοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας του υπ. Τουρισμού, που «απαγορεύει τον έλεγχο που ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των Ε.Ι.Χ., όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες».

Η απεργία των οδηγών ταξί θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 6 π.μ. και θα τελειώσει το πρωί της Παρασκευής στις 6 π.μ, ενώ το συνδικάτο καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας στις 9.30 το πρωί.

Σε εξέλιξη η απεργία στα ταξί - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Η ανακοίνωση της ΣΑΤΑ για την 24ωρη απεργία

«24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 

Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας. Εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου απαιτούμε: 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις παρατάξεις 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπερ των Ε.Ι.Χ. (Επιβατικό Ιδιωτικής Χρήσης).  

Σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες. 

Συνάδελφοι, 

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτελ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ 

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας! 

Συνάδελφοι, 

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ 

Είναι η ώρα του Ταξί. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΠ. ΠΑΤΣΗ & ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ 09:30 Π.Μ. 

Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!»