Απαντήσεις για το θερινό πρόγραμμα ζητά η «Νέα Αρχή»

Τα προβλήματα που προέκυψαν στο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχολιάζει η «Νέα Αρχή», με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου. Τονίζει πως για την επιλογή των παιδιών υπήρχε απουσία κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων ενώ στέκεται έντονα και στο ζήτημα που προέκυψε με τις αιτήσεις.

..

Η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» αναφέρει αναλυτικά:

..

Η δημοτική αρχή μπορεί να παρέλαβε μία δύσκολη κατάσταση στον Δήμο, όμως συχνά – πυκνά μας διαβεβαιώνει και υπογραμμίζει ότι δίνει μεγάλη προτεραιότητα σε όσα ζητήματα αφορούν την παιδεία στην πόλη μας.

..

Θα αναμέναμε λοιπόν, όπως και όλοι οι δημότες, να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή και να αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά με αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα.

..

Απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα, καλούμε την δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις για τα παρακάτω:

..

1) Προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία και μας εκφράστηκαν από τους δημότες πολλά παράπονα σχετικά με τις αιτήσεις για το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης των παιδιών στα σχολεία του Δήμου μας. Αρχικά, αρκετοί γονείς αναρωτήθηκαν πώς δεν έγινε μια προτεραιοποίηση επιλογής μαθητών, με κριτήριο αν είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς, όπως εξίσου αισθητή, ήταν η απουσία οικονομικών κριτηρίων για την συμμετοχή παιδιών στο εν λόγω πρόγραμμα, δεδομένα που ισχύουν σε αντίστοιχα προγράμματα άλλων δήμων. Δεν είναι δυνατόν μια υψηλόμισθη οικογένεια να καλείται να πληρώσει το ίδιο ποσό συμμετοχής για το/τα παιδί/ παιδιά της, με μια οικονομικά ασθενέστερη οικογένεια. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το επανεξετάσουμε.

..

Η κορύφωση όμως της αγωνίας για τους γονείς εκδηλώθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς, από λάθος του server όπως ισχυρίστηκε η δημοτική αρχή, άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, 14 ώρες πριν την επίσημη και προαναγγελθείσα ώρα έναρξης των αιτήσεων. Μάλιστα, φάνηκε ότι καλύφθηκαν όλες οι θέσεις για την Α΄περίοδο. Ακόμα κι αν ακυρώθηκαν όλες οι αιτήσεις που έγιναν με αφορμή το λάθος του server, είναι εύλογο το ερώτημα, πώς ορισμένοι γονείς αντιλήφθησαν αυτό το λάθος και έσπευσαν να πραγματοποιήσουν την αίτηση, εις βάρος άλλων οικογενειών συμπολιτών μας.

..

2) Αληθεύει ότι οι παιδίατροι που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους; Αν ισχύει , θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.

..

Οι δημότες περιμένουν λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα καθημερινά προβλήματα, απαιτώντας να υπάρχει η δέουσα προσοχή στα θέματα των παιδιών μας.