Ανυπότακτη Πόλη: «Κόκκινη κάρτα» στη διοίκηση Τσίρμπα

Ανυπότακτη Πόλη: «Κόκκινη κάρτα» στη διοίκηση Τσίρμπα

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματέρου η «Ανυπότακη Πόλη» και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα «σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση Τσίρμπα διότι στις 6.15 δεν είχε προσέλθει κανείς στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός από την αντιπολίτευση και 2 συμβούλους της διοίκησης, ούτε ο Δήμαρχος αλλά ούτε και ο Πρόεδρος που ήρθε στην αίθουσα την ώρα της αποχώρησης», όπως αναφέρει η δημοτική κίνηση.

«Η αποχώρηση έγινε διότι επανειλημμένα η διοίκηση υποτιμά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου» τονίζει η «Ανυπότακτη Πόλη». Αναφέρει ακόμα τα παρακάτω:

Αυτή η τακτική καθώς και η προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου και πολλών συμβούλων της συμπολίτευσης σε όποιον σύμβουλο της αντιπολίτευσης εκφράζει μια διαφορετική πρόταση και άποψη, με την κάλυψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει την έλλειψη σεβασμού στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των παρατάξεων και την ελευθερία της έκφρασης. Παράλληλα αυτή η τακτική συνοδεύεται από συκοφαντίες σε πρόσωπα και κύρια στην εκπρόσωπο της Ανυπότακτης Πόλης, προκειμένου να καλυφθεί η αντιλαϊκή, αντιπεριβαλλοντική αυταρχική πολιτική τους.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι διακοσμητικό όργανο»

Χαρακτηριστική η αλαζονεία και η καταπάτηση ακόμα και των νόμιμων διαδικασιών, προκειμένου να προχωρήσουν σχεδιασμούς που μόνον όφελος δεν είναι για το δημόσιο συμφέρον, όπως η μη υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης οι ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ για την διασφάλιση του δημόσιου χώρου του πάρκου Αλαμάνας, και οι αλλαγές που προχωράει η διοίκηση με αποφάσεις από το ΔΣ για αυτές.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε τον Ιούλιο του 2022 αλλά με διάφορα προσχήματα, αρνούνται να το φέρουν σαν θέμα στο Δημ. Συμβούλιο.

Το έφεραν σε αυτό το ΔΣ στις 21/12 /22 5 μήνες μετά αλλά σαν απλή ενημέρωση! Λες και το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο είναι διακοσμητικό και όχι αποφασιστικό όργανο.

Όλα αυτά οδήγησαν πολλές φορές την Ανυπότακτη Πόλη σε αποχώρηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προκειμένου να αναγκαστεί η διοίκηση και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να σεβαστούν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Απαιτούμε σεβασμό και όχι απαξίωση έστω και αυτών των ελάχιστων δημοκρατικών διαδικασιών που έχουν απομείνει από τον εξευτελισμό που έχει υποστεί η κατ΄ όνομα τοπική αυτοδιοίκηση.

-Απαιτούμε δια ζώσης και όχι μεικτές συνεδριάσεις .

-Απαιτούμε να έρθει θέμα ημερήσιας διάταξης το πάρκο Αλαμάνας με πλήρη εισήγηση και ενημέρωση και απόφαση