«Αντιδήμαρχος χτύπησε ομιλήτρια», καταγγέλλει το Δίκτυο Γυναικών ΝΦ-ΝΧ

«Αντιδήμαρχος κινήθηκε εναντίον ομιλήτριας και την χτύπησε στο χέρι για να της αρπάξει το μικρόφωνο» καταγγέλλει συγκεκριμένα το Δίκτυο Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Ζητά τη δημόσια συγνώμη του ίδιου καθώς και εντεταλμένου συμβούλου για απειλητική επίθεση σε ομιλήτρια κατά την ενημερωτική εκδήλωση για τη Σκρα.

Ζητά επίσης δημόσια καταδίκη από τον Δήμαρχο Γ. Τομπούλογλου και την αντιδήμαρχο Ευ. Παπαλουκά. Με ενδιαφέρον φυσικά αναμένεται η αντίδραση της τελευταίας καθώς στο παρελθόν συμμετείχε συχνά σε δράσεις του Δικτύου Γυναικών.

Με ανακοίνωση του σημειώνει: «Στην εκδήλωση της δημοτικής αρχής «με τίτλο “Ενημέρωση – Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το έργο κατασκευής διεύρυνσης αγωγού ομβρίων στη Σκρα” που διεξήχθη εν μέσω εξαιρετικά τεταμένης ατμόσφαιρας στο κτίριο του ΠΠΙΕΔ της Ν. Φιλαδέλφειας , γίναμε μάρτυρες αδιανόητων επιθέσεων σε παρευρισκόμενες».

Αντιδήμαρχος κινήθηκε εναντίον ομιλήτριας και την χτύπησε στο χέρι για να της αρπάξει το μικρόφωνο

Εντεταλμένος του δημάρχου για την «ενημέρωσή» μας ( αν ο εν λόγω κύριος δεν ήταν με αυτή την ιδιότητα στον χώρο αλλά με κάποια άλλη, την οποία υπηρετούσε, μπορεί να δηλώσει την ιδιότητα με την οποία παρευρίσκονταν) επιτέθηκε απειλητικά προς νεαρή παρευρισκόμενη δημότη σε μια κίνηση που δεν ήταν στιγμιαία αλλά είχε διάρκεια και χρειάστηκε να τον κρατούν περισσότεροι από ένας άντρες για να αποτρέψουν το γεγονός.

Ακούσαμε φράσεις όπως:

«δεν πας να πλύνεις κανένα πιάτο»

«ντροπή στην οικογένειά σου για τους τρόπους σου»

«δεν έχεις αγωγή από το σπίτι σου»

«άπλυτες»

Αν δεν είναι αυτό τραμπουκισμός και έμφυλη βία, τότε τι είναι;

Επειδή ακούμε και διαβάζουμε πολλά

Δικαιολογίες ότι οι κυρίες μιλούσαν, δεν είναι αποδεκτές γιατί είναι ψευδείς. Αρκετές γυναίκες από το Δίκτυό μας ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ότι την ένταση στον χώρο την δημιουργούσαν άλλοι.

΄ΟΛΟΙ οι κακοποιητές δικαιολογούν τις πράξεις τους στοχοποιώντας το θύμα..

Το ότι τα πατριαρχικά στερεότυπα με τα οποία μεγαλώνουμε μας έχουν εμφυσήσει αντιπάθεια και μη αποδοχή σε γυναίκες που μιλούν, που επιμένουν να διεκδικούν και να αγωνίζονται, το γνωρίζουμε καλά.

Το έχουμε βιώσει η καθεμιά χωριστά σε πολλές στιγμές της ζωής μας.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι

– Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών συνιστά μία από τις συστηματικότερες και συνηθέστερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

– Η έμφυλη βία χρησιμοποιείται συχνά ως εργαλείο καταστολής και φίμωσης γυναικών και κοριτσιών.

– Η έμφυλη βία, όντας η βία που ασκείται σε βάρος ενός ατόμου λόγω του φύλου ή της έμφυλης του ταυτότητας, αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

– Ένα από τα κυρίαρχα στερεότυπα, θέλει τα θύματα και όχι τους δράστες να είναι υπεύθυνοι για αυτή. Έτσι διαμορφώνεται μια συλλογική κουλτούρα αποδοχής της, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Γι’ αυτό η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων αποτελεί ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας.

Στο δια ταύτα

Ζητάμε ως Δίκτυο Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας

Από τους δύο κυρίους που προέβησαν στις παραπάνω πράξεις , να ζητήσουν έγγραφα δημόσια συγγνώμη προς τις κυρίες, παραδεχόμενοι ότι οι πράξεις τους αυτές ήταν λανθασμένες και απαράδεκτες

Από τον κ. Δήμαρχο και την κ. Αντιδήμαρχο και αναπληρώτρια Δήμαρχο, οι οποίοι είχαν την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της ενημέρωσης, να καταγγείλουν ως απαράδεκτο το γεγονός και να δηλώσουν δημόσια ότι το καταδικάζουν.

Αν δεν το κάνουν θα επιβεβαιώσουν, την εντύπωση που μας δημιουργήθηκε ως παρευρισκόμενες, ότι το κλίμα της έντασης ήταν επιδίωξή τους.

Δηλώνουμε παρούσες σε αναμονή των εξελίξεων».