ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετρούπολης: Μέχρι τις 2 το βράδυ έμειναν ανοιχτά τα καταστήματα στη «Λευκή Νύχτα»

|||

|||

..
..
..

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιλίου-Πετρούπολης- Αγ. Αναργύρων-Καματερού με αφορμή τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου ως «Λευκή Νύχτα» από το Δήμο Πετρούπολης και την παράταση της λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 02.00. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο εορτασμός του Αγ. Δημητρίου και οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις δεν ήταν παρά απλά ένα «πρόσχημα για την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων που αναγκάστηκαν να δουλεύουν μες στη μαύρη νύχτα». 

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στους κατοίκους σημειώνεται:

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα μεγάλα συμφέροντα που εκφράζει μας ετοιμάζουν ένα μαύρο χειμώνα, οδηγούν συνειδητά και αδίστακτα στην φτώχια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον λαό για να ενισχύσουν τον πλούτο και την εξουσία τους. Τα κέρδη της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη πενταπλασιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022, τα κέρδη των άλλοτε κρατικών ΕΛΠΕ, που έχουν περάσει στον Λάτση, δεκαπλασιάστηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (!), ενώ της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ έφτασαν στα 414 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2022! ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ προχώρησαν όλα αυτά τα χρόνια την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στην «απελευθέρωση της αγοράς» και τα χρηματιστήρια, στην παράδοσή της στα μεγάλα συμφέροντα. Η λύση βρίσκεται στην σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Ενάντια στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου: Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στην υγεία, στο εμπόριο. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, τρόφιμα, πρόσβαση στην υγεία και τη παιδεία.

Για ένα ενιαίο καθετοποιημένο σύστημα ενέργειας για φθηνό ρεύμα σε κάθε σπίτι, νοσοκομείο, σχολείο. Απειθαρχία στις επιταγές και τους κανονισμούς της ΕΕ. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζόμενους και αγρότες.
Όχι στις πολεμικές κυρώσεις και στον “οικονομικό πόλεμο” Δύσης και Ρωσίας. Δεν θα κρυώσουμε, δεν θα πεινάσουμε για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη να γίνει ξεσηκωμός. Δεν θα ζήσουμε στο κρύο και στη φτώχεια για τα κέρδη και τον πόλεμό τους.

 


Δείτε ακόμα: Επανιδρύεται το Ιππικό του Στρατού με επικεφαλής συνταξιούχο πρώην Δήμαρχο!