ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Παλεύουμε για αυξήσεις στις συντάξεις

«Με τους αγώνες και την ψήφο μας να αποσυρθούν-ηττηθούν οι αντιασφαλιστικές πολιτικές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Όσα βλέπουμε με τη δήλωση Κατρούγκαλου για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, που οδήγησε στην απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα στιγμιότυπο από την εμφάνιση των πραγματικών προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα. Πίσω από τις γλυκανάλατες προεκλογικές υποσχέσεις κρύβεται η πικρή αλήθεια των νέων αντιασφαλιστικών κι αντεργατικών μέτρων που έρχονται, στο πλαίσιο και των αποφάσεων της ΕΕ για «δημοσιονομική σταθερότητα» και για ματωμένα πλεονάσματα.

Οι φωνές της ΝΔ και των επιμελητηρίων των μεγάλων συμφερόντων δεν μπορούν να κρύψουν την ταξική τους υποκρισία, ειδικά καθώς από το 2019 οι εισφορές για τους νεοεισερχόμενους και την κατώτερη κλάση αυξήθηκαν κατά 30% για τις συντάξεις πείνας που «εξασφαλίζει» ο νόμος Κατρούγκαλου.  

Οι εργαζόμενοι/ες και οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν τον απαράδεκτο νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνέχισε τις πολλαπλές περικοπές των συντάξεων και την αύξηση εισφορών και χρόνων εργασίας μέχρι τη συνταξιοδότηση που είχαν επιβάλλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εντός μνημονίων και πιο πριν. Έτσι, το ένα μνημονιακό κόμμα συνεχίζει εκεί που έφτασε το προηγούμενο. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κατάργησε τον νόμο Κατρούγκαλου όπως έλεγε πριν τις εκλογές του 2019.

Εργαζόμενοι/νες, συνταξιούχοι, νέες/οι θα αγωνιστούμε για την απόσυρση και την ήττα των πολιτικών και των κομμάτων που μας βυθίζουν στη φτώχεια και στη δουλειά μέχρι τα γεράματα. Καταψηφίζουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσοι εφάρμοσαν μέτρα κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση-κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων, για αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, μείωσης εισφορών, μείωση των ετών εργασίας και της ηλικίας για να πάρουμε σύνταξη. Βλέπουμε τι έγινε στη Γαλλία, όπου ένα συγκλονιστικό εργατικό-λαϊκό κίνημα ήταν η απάντηση στα αντιδραστικά μέτρα Μακρόν για το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Με τους αγώνες μας και με την ψήφο μας την Κυριακή 21 Μάη κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για τις συντάξεις!