ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωση της τονίζει την ανάγκη «το λαϊκό και εργατικό κίνημα να γίνουν ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας», μετά το «πράσινο φως στις κατασχέσεις σπιτιών από τα κοράκια των funds που άναψε ο Άρειος Πάγος». Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες διαχείρισης δανείων (servicers) για λογαριασμό των funds, να βγάζουν σε πλειστηριασμό λαϊκές κατοικίες, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην μεγάλη επίθεση απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατοικία, με όπλο τους πλειστηριασμούς που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς νομοθετικών παρεμβάσεων της ΝΔ για το θέμα των δανείων και αξιοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ταχύτητα με την οποία ο Άρειος Πάγος σε χρόνο-ρεκόρ για τα δεδομένα εκδίκασης διαφόρων υποθέσεων κατέληξε σε απόφαση και η ίδια η απόφαση υπέρ των funds δείχνουν ότι μοναδικός δρόμος για να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία και περιουσία είναι ο δρόμος του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Το εργατικό κίνημα, το κίνημα στις γειτονιές πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

·       Για να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες και funds.

·       Για θεσμοθέτηση ακατάσχετου πρώτης λαϊκής κατοικίας.

·       Για κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα.

·       Για κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση παρεμπόδισής τους και τις κατασχέσεις

·       Για διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΚΟ

Για ανατροπή του πλαισίου της αντιλαϊκής πολιτικής με συνολική διαγραφή του δημόσιου χρέους, κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.